StoryEditorOCM
RegionalTRAGIČAN KRAJ

HGSS-ovci otkrili detalje tragične potrage na Perući, preminulog pronašli na polovici puta između dviju obala: ‘Koristili smo protuminski sustav‘

Piše Mladen Nejašmić/SD
22. rujna 2021. - 20:42

Pročelnik splitskog HGSS -a Darko Gavrić potvrdio je večeras na konferenciji za novinstvo da je u srijedu poslijepodne u 15.20 sati u Perući pronađeno beživotno tijelo dvadesettrogodišnjeg Dominika Branimira Bilobrka.

Tijelo je pronađeno na dubini od 27 metara na najužem dijelu jezera gdje su i upućivale sve indicije s obzirom da su upravo na tom dijelu prije dva dana pronađene osobne stvari nestalog mladića.

Odmah po dojavi na teren je izišla obitelji i sudski vještak koji su potvrdili da se radi o osobi koja je nestala u nedjelju poslijepodne.

-Osoba je pronađena u koordiniranoj akciji HGSS , specijalna policije BAT i voda protuminskih ronilaca HRM zahvaljujući čijem je sustavu REMUS tokom poslijepodneva osoba detektirana.

S obzirom da se radi o vrlo kompleksnoj tehnologiji predviđena za pretraživanje metala , uz pomoć sonara koji se nalazi na sustavu i unatoč dubini i mulju primjećena je neobična pojava za koju se kasnije ispostavilo da se radi o nestalom mladiću iz Obrovca Sinjskog-kazao je o tijeku akcije njen voditelj Jurica Čatipović.

Pretpostavlja se da je mladić imao namjeru preplivati jezero, a što je pošlo po zlu za sada nije poznato.

19. travanj 2024 01:02