StoryEditorOCM
RegionalMRAČNE TAJNE

Garaža na Pujankama služila je kao sklonište osobama iz narko miljea Splita i Solina: motore i vozila skrivali su zbog straha od neriješenih dugova

Piše PSD
3. prosinca 2021. - 11:27

Splitska policija intenzivno radi na utvrđivanju uzroka noćnog požara u garaži na Pujankama gdje je izgorjelo deset motocikla i sedam osobnih automobila. U tijeku je očevid koji će utvrditi sve okolnosti i najvjerojatniji uzrok požara tj. je li podmetnut ili je kvar na instalacijama doveo do plamena.

image
Joško Ponoš/ Cropix

Dok čekamo službeni podatak do nas je stigla neslužbena informacija koja daje novi kut nagađanjima o uzrocima eksplozije i požara koji je uslijedio. U garaži kraj osnovne škole u Tijardovićevoj ulici svoja vozila i motocikle držalo je više osoba iz krim miljea koje se bave dilanjem.

image
Josko Ponoš/Cropix

Garaža im je služila kao sklonište vozila kako bi izbjegli paljevine u slučaju sukoba s konkurencijom i neriješenih dugova. Poveznica s Pujankama je što jedan od njih stanuje na tom predjelu grada, dok druga dvojica žive u Solinu.

Svoj vozni park duže vremena skrivaju u Tijardovićevoj do koje se prebace priručnim prijevozom, uglavnom jednim od motocikla i uzmu svoj automobil. Nakon što obave tijekom dana sve što imaju, vrate vozilo u garažu i odu na spavanje u Solin.

image
Josko Ponoš/Cropix

Među izgorenim vozilima su motocikli i automobili koji su koristile navedene osobe. Policija će tako morati odgovoriti na pitanje je li vatra slučajno izbila te su izgorjela vozila lokalnih dilera ili je njhova konkurencija izazvala požar u kojem su izgorjela i vozila nedužnih građana.

Požar je izbio malo iza 23 sata, lokaliziran je u 23.50 sati, a potpuno pogašen pola sata iza ponoći. Vatru su gasila  dva vozila sa devet vatrogasaca JVP Split i jedno vozilo sa 3 vatrogasca DVD Split.

20. travanj 2024 18:06