StoryEditorOCM
RegionalNAKON OSTAVKE

Šef Gradskog vijeća morao otići zbog - crystal metha. Građani: ‘O, žalosti, samo nas uz drogu spominju!‘

Piše Piše PSD
14. studenog 2023. - 18:03
Aleksandar Ostojić (SDP) podnio je neopozivu ostavku, ali tek kad se naknadno doznalo za aferuAnte Šunjić

Da nije droge, Ploče i Pločani nikad u nacionalnim medijima osvanuli ne bi. Ovako, evo ih svako malo. E pronađen kokain u bananama, e pronađen crystal meth kod predsjednika Gradskog vijeća.

A taj predsjednik, Aleksandar Ostojić se zove, član je SDP-a i najbliži suradnik gradonačelnika i predsjednika pločanskog SDP-a Miše Krstičevića. Ostavku je, naravno, podnio čim se saznalo da mu je policija pronašla opasni metamfetamin, a saznalo se s četiri dana zakašnjenja od samog događanja.

Kako je prvi javio portal Jug info, bliski susret policije i Ostojića, 36-godišnjaka iz Peračkog Blata zaposlenog u Carini, dogodio se u petak u Pločama, pri čemu je Ostojić, u trenutku prilaska policajaca, paketić s drogom odbacio od sebe te tako izazvao sumnju. Uhapšen je, logično, na licu mjesta, a nakon što je u postaji priznao da je droga njegova, a radilo se o pola grama crystal metha, mogao je otići kući. Sav neveseo. Bez droge i s kaznenom prijavom u džepu.

Krstičević se ne javlja

A morao se javiti i Miši Krstičeviću. Koji je, nakon što se vijest s debelim zakašnjenjem probila do medija, objavio priopćenje u kojem uopće ne spominje razlog Ostojićeve ostavke. Dapače, stigao mu je i zahvaliti na predanom obnašanju funkcije na kojoj je bio od 2021. godine.

“Aleksandar Ostojić podnio je neopozivu ostavku na mjesto člana i predsjednika Gradskog vijeća Grada Ploča, o čemu je ujedno obavijestio predsjednika Mandatnog odbora Gradskog vijeća Grada Ploča g. Nikicu Družijanića te obavijestio gradonačelnika Grada Ploča Mišu Krstičevića”, stoji u službenom priopćenju iz Grada.

Kratko i nejasno. A još kraći i nejasniji bio je gradonačelnik Krstičević:

“Informirao me o razlozima podnošenja ostavke i smatram da je odluka koju je donio jedina ispravna. Zahvaljujem mu na dosadašnjem obnašanju dužnosti. O novom predsjedniku odlučit će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća”.

Pokušali smo od Krstičevića saznati nešto više, postaviti mu i koje pitanje, saznati kako mu je, je li iznenađen, možda šokiran, razočaran, ljut, a planirali smo čuti i zašto se s ostavkom čekalo nekoliko dana. No, ništa od toga, Krstičević nam se nije javljao na telefonske pozove.

Čuli smo se tek s pločanskim oporbenjacima, Ivanom Škarićem iz HDZ-a i Darjanom Barbirom iz Pločanske stranke. No, prije njih, evo izvatka iz priopćenja HDZ-a županije Dubrovačko-neretvanske, u kojemu tvrde kako su SDP-ovci čitav slučaj namjeravali zataškati.

“Ni vrlom vikend gradonačelniku Ploča, šefu SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije, wanna be saborskim zastupniku Mišu Krstičeviću, ni njegovim stranačkim kolegicama koje se međusobno svađaju zbog mjesta na listi za parlamentarne izbore, a ni nacionalnoj središnjici, nije palo na pamet osuditi ovakvo ponašanje! Zaista nevjerojatno. I to su ljudi koji bi trebali podržavati socijaldemokratska načela i boriti se za najranjivije skupine našeg društva!”, pišu očito dobro raspoloženi HDZ-ovci.

Zaboravljaju, međutim, da predsjednik pločanskog ogranka HDZ-a također ne živi u Pločama.

image

Ploče u nacionalnim medijima svako malo spominju, ali uvijek uz drogu - nakon kokaina nađenog u bananama sada je kod šefa GV-a pronađena opasna droga

Zvonimir Barišin/Cropix

Zašto ga cipelariti?

– Ovakvo priopćenje iznad svega je licemjerno. Ako bi itko mogao likovati nakon ovoga što se dogodilo Aleksandru Ostojiću onda bismo to mogli mi, jer je Mišo Krstičević doslovno u noći izborne pobjede razvrgnuo našu predizbornu koaliciju i okrenuo se Mostu, procjenjujući kako će s jednim njihovim vijećnikom lakše surađivati, nego s naša dva, ali to nam nije ni na kraj pameti – kaže nam prvi čovjek Pločanske stranke Darjan Barbir.

Skandal s drogom najgori je po samog Ostojića i njegovu obitelj, ali po Barbiru ne bi smio imati većeg političkog utjecaja, osim da ukaže na tužni pločanski politički trenutak.

– Ne treba sad čovjeka razvlačiti i cipelariti, dovoljno će mu biti sve ono što ga po zakonu sljeduje. Želim, međutim, iskoristiti ovu priliku i ukazati na činjenicu da su Ploče potpuno devastiran grad, kojim zapravo nitko ne upravlja. Predsjednik SDP-a, ujedno i gradonačelnik, živi u Splitu, a predsjednik HDZ-a, koji se predstavlja kao glavna oporba SDP-u, živi u Zagrebu – tvrdi Barbir.

Dodaje kako je Mišo Krstičević čitav grad podredio sebi, kako je Gradski odbor SDP-a napunio svojom rodbinom i kumovima i kako nikakve informacije o onome što se događa u gradu, ni dobro ni loše, ne izlaze van.

–​ Krstičević je potpuno nijem, i za javnost i za svoje građane –​ kaže Barbir.

Ivan Škarić, predsjednik pločanskog HDZ-a koji o Pločama brine iz Zagreba, Ostojićevu zakašnjelu ostavku i Krstičevićevo šturo priopćenje nazvao je sramotnim.

– Ne znam je li se namjerno zataškavalo, ali znam da je javnost morala biti o svemu pravodobno obaviještena – ističe Škarić.

Ostojića, veli, dobro poznaje, generacija su.

– Bio mi je šok kad sam čuo što se dogodilo, no ako je to njegov životni stil, ja se nemam pravo miješati, on će za to odgovarati, i politički i kazneno – kaže Škarić.

Češki turisti

Žalosti ga tek što mu rodni grad stalno u crnoj kronici završava.

– Ploče zaslužuju puno bolje od ovoga što imaju sada – zaključuje Škarić.

Crystal meth, da kažemo i to, u tijelo se može unijeti ubodom igle i kroz usnu šupljinu, a dr. Ivan Ćelić, psihijatar za ovisnosti o sintetičkim drogama na Klinici za psihijatriju Vrapče, u nedavnom je razgovoru za HRT naveo kako je upravo jug Hrvatske žarište uporabe metamfetamina.

“To neki povezuju s donošenjem droge od strane čeških turista i, uistinu, kada kompariramo cijenu te droge u Češkoj i Slovačkoj koja iznosi 20, 30 eura za jedan gram, u RH je cijena skoro 150 eura”, rekao je dr. Ćelić. 

27. travanj 2024 10:00