StoryEditorOCM
RegionalMINISTAR BUTKOVIĆ:

"Dali smo potporu općini Pašman za taj projekt" I iz općine potvrđuju: "Iz kineske kopmanije rekli su kako se most može završiti relativno brzo..."

Piše Općina Pašman/HRT
25. srpnja 2021. - 08:50

Uoči spajanja Pelješkog mosta planiranog za sljedeći tjedan ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je u intervjuu za Jutarnji list odgovarao na pitanja o mnogim projektima vezanim uz njegov resor pa tako i o planovima za Pašmanski most.

– Što se tiče mosta prema Pašmanu, dali smo potporu općini Pašman za taj projekt i izrađujemo studiju izvodljivosti koju financiramo sa 700 tisuća kuna te bi ona trebala biti završena do kraja godine. Po završetku ćemo vidjeti koja je najpovoljnija varijanta za gradnju tog mosta - izjavio je ministar Butković.

Studija izvodljivosti koju je potaknula Općina Pašman, a po narudžbi ministarstva izrađuje međunarodna tvrtka Ernst & Young Savjetovanje d.o.o., razrađuje dva idejna rješenja cestovnog povezivanja otoka s mostom preko Pašmanskog kanala.

- Početkom srpnja održan je i sastanak predstavnika kineske kompanije CRBC, koja gradi Pelješki most, s načelnikom Krešimirom Ćosićem i njegovim suradnicima na kojemu se razgovaralo o mogućnostima suradnje na ovom strateškom projektu. Predstavnici CRBC-a, ne skrivajući svoje oduševljenje ljepotom lokacije, naglasili su kako se most uz stručan i promišljen projekt, može završiti relativno brzo - objavljeno je na stranici Općine Pašman. 

19. travanj 2024 00:37