StoryEditorOCM
RegionalREPATRIJACIJA

Avioni Croatia Airlinesa sutra lete po hrvatske studente i ostale građane koji su ‘zapeli‘ u inozemstvu i nemaju se kako vratiti doma

Piše Slobodna Dalmacija
3. travnja 2020. - 18:43

Repatrijacijski letovi Zagreb-Rim-Zagreb, Zagreb-Lisabon-Madrid-Zagreb i Zagreb-Stockholm-Zagreb u subotu 4. travnja organizirani su u koordinaciji Vlade Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlines i putničke agencije Obzor putovanja, tvrtke kćeri nacionalnog avioprijevoznika.

- Letovi su primarno predviđeni isključivo za hrvatske državljane, a ovisno o pojedinačnoj situaciji, i za inozemne državljane. Uvjeti putovanja dogovoreni su na temelju pokrivanja samo operativnih troškova ovih posebnih letova, kazao nam je Davor Janušić, glasnogovornik Croatia Airlinesa.

Povratak u domovinu čekaju brojni studenti, kojima su prekinuta predavanja, kao i oni koji su preko projekta Erasmus plus gostovali na stranim sveučilištima, ali i naši sunarodnjaci koji su se jednostavno našli na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Po povratku, naravno, odlaze odmah u samoizolaciju.

Doznali smo da će CA cijenom karata pokriti troškove operacije. Avioni, naime, prazni lete prema Rimu, Lisabonu i Stockholmu. Tako da je cijena karte od Rima do Zagreba oko 250 eura, a ona iz Lisabona, odnosno Stockholma 350 eura. Avion iz Rima će sletjeti oko 19.40, sat poslije onaj iz Švedske, a slijetanje zrakoplova iz Lisabona odnosno Madrida se očekuje oko 22.30.

18. travanj 2024 05:29