StoryEditorOCM
RegionalKAKAV ĆORAK!

A neš ti afere: u Hrvatskoj, u kojoj ‘kokain na adresu stiže brže nego pizza‘, netko je umislio da može naškoditi pobjedniku MasterChefa

Piše Sandro Pogutz/PSD
1. siječnja 2022. - 19:10

"U životu ima uspona i padova. Dobro, u mom više padova...", rekao je pobjednik "MasterChefa", Ivan Temšić, u finalnoj emisiji showa. Iz drugih njegovih "iskaza", izvan kuhinje Nove TV, također se moglo doznati da je mladić imao stanovitih posrnuća:

"Kao i kroz cijeli život, u kojem sam napravio mnogo pogrešaka, vodim se time da bi svaku od nje ponovio, samo iz tog razloga što sam na istima i naučio. Istim ću se voditi i u samom sudjelovanju u MasterChefu..."

Dakle, od samog početka, momak nije glumio sveca. I, eto, jedva da je prošao jedan dan od njegova trijumfa u gastronomskom showu, a već je "viralnom" postala njegova snimka, nastala prije pet godina – dakle kad mu je njemu bila 21. – u kojoj šmrče "lajne" kokaina.

Pet godina prve polovice 20-ih godina u razvoju mladog čovjeka mogu biti duge baš kao dvadeset. S jedne i druge strane "petoljetke" može se nalaziti prilično drugačija osoba s istim genima i otiscima prstiju. A to svoje formativno razdoblje Ivan Temšić očito je iskoristio da se izgradi kao student managementa i meštar o' kužine. Kojim se majka napokon može ponositi – zaključio je javno i sam, prije ovog neugodnog "otkrića". Očito mu je bilo stalo da se zbog nečeg iskupi, ma što to točno bilo.

I eto, našao se netko, moguće iz kruga njegovih bivših prijatelja ili suučesnika u "šmrkanju", da ga nakon ozbiljnog životnog uspjeha pokuša prizemljiti na najprizemniji način. Ljubomora, osveta, što li ga je motiviralo – nebitno. Na sreću, komentari ispod vrlo klikabilnih objava ove "senzacije", pokazali su da publika u ovom slučaju većinski nije bila raspoložena za javni linč ili, u najmanju ruku, malograđansko moraliziranje. Ćorak! Možda je ovo društvo ipak malo bolje nego što bi htjeli postavljači ovakvih "mina"?

Uostalom, nedavno su mediji – isti koji su iskoristili Temšićevu snimku "pospremanja stola" – objavili statističko izvješće o kokainskom stanju nacije, a koje se odnosi na istih ovih zadnjih pet godina.

Na primjer: "Kokain je na području Zagreba eksplodirao 2015. Unatrag pet do 10 godina konzumacija je tri puta veća. Generalno gledajući, konzumacija droga je unutar Hrvatske otišla duplo unatrag deset godina." (Željko Petković, pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo). Izguglao sam ovo iz teksta pod naslovom: "'Kokain je u Zagrebu eksplodirao u posljednjih pet godina." A na drugom mjestu: "U europskom smo vrhu po potršnji droge, kokain na kućnu adresu stiže brže nego pizza." Dakle, stvarno, tko je bez grijeha...

"Prozvani" Temšić hitro je i vrlo zrelo odgovorio na ovu "aferu", pokazujući artikuliranost kojom se ne mogu pohvaliti ni neki mnogi iskusniji likovi s javne scene. Kao neovisnom promatraču, drago mi je da je time samo potvrdio moja očekivanja.

Naime, "Masterchef" sam počeo gledati tek u njegovoj zadnjoj četvrtini. Čim sam vidio i čuo Ivana Temšića, pojma nemajući kako kuha, rekao sam: "Ovaj momak je zvjezdani materijal tipa David Skoko, mogao bi lako pobijediti." Splitski student managementa pokazao je da zna menadžerirati svojim osobnim razvojem, a sad je i savršeno iskontrolirao štetu koju su mu pokušali nanijeti. Ima sve šanse da u budućnosti odnese i veće pobjede od ove u medijskom kužinavanju, u kuhinji i izvan nje.

23. travanj 2024 20:06