StoryEditorOCM
KalelargaODLUKA SUDA

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola 36-godišnja Zadranka provest će 45 dana ‘iza rešetaka‘!

Piše B.S.
11. listopada 2022. - 13:07

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola 36-godišnja Zadranka V.NJ. provest će 45 dana ‘iza rešetaka‘. 

Općinski sud u Zadru donio je nepravomoćnu presudu kojom je zbog počinjenja djela prekršaja iz članka 199. stavka 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojom je osuđena na 45 dana zatvora, uz što joj je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Zadranka se teretila da je 26. rujna u 1,40 sati u ulici Miroslava Krleže u Zadru vozila pod utjecajem od 2,14 promila alkohola, što umanjeno za 0,1, promila tolerancije iznosi 2,04 promila. 

Nakon počinjenja prekršaja privedena je na Općinski sud u Zadru koji joj je odredio mjeru zadržavanja u Zatvoru u Zadru zbog opasnosti od ponavljanja istog djela, a po okončanju sudskog postupka joj izrekao i kaznu zatvora u trajanju od 45 dana, te zaštitnu mjeru. 

Kako je Zadranka već dvaput ranije bila kažnjena za isti prekršaj, što nije na nju utjecalo, Sud je bio mišljenja da će upravo bezuvjetna kazna zatvora, kao najteža kazna, i to u trajanju od 45 dana odvratiti okrivljenicu od budućeg činjenja prekršaja iz područja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i utjecati na sve druge da ne čine prekršaje  o sigurnosti cestovnog prometa budući upravo vožnja pod utjecajem alkohola uzrokuje velik broj prometnih nesreća sa materijalnom štetom, tjelesnim ozljedama pa i smrtnim posljedicama. 

19. travanj 2024 08:37