StoryEditorOCM
KalelargaIZNUDA U POKUŠAJU

Zaštitar na Pagu fizički napao troje Nizozemaca zbog navodnog duga od 250 eura za parking! Uzeo im je mobitel i ključeve

Piše A. V. Š.
13. srpnja 2024. - 10:16

Policijski službenici na Pagu  proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 09. srpnja 2024. godine u svojstvu redara zaštitarske tvrtke, na parkiralištu Katarelac prišao do vozila u kojem se nalazilo troje državljanina Nizozemske te uporabom sile i prijetnje pokušao iznuditi navodno dugovanje u iznosu oko 250 eura koje se odnosi na pakiranja vozila, pri čemu je fizički napao oštećene 26-godišnjaka i 29-godišnjakinju kojoj je uzeo ključeve od automobila dok je treće oštećenom 30-godišnjaku iz ruke otrgnuo mobitel. Kad su mu oštećeni rekli da će pozvati policiju, 27-godišnjak se udaljio s mjesta događaja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje protiv 27-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Iznuda u pokušaju.

Zbog poduzimanja nadležnih mjera i radnji, policija je o događaju izvijestila mjerodavne inspekcijske službe.

Kako je jučer objavio Index, nizozemska influencerica Alenna van Wijk i njezin tim pokušavali su izaći autom s parkinga netom nakon što su s istog parkinga izašli i organizatori. Oni su na festivalu bili u ulozi medijskog tima samog organizatora i tvrde da su imali dogovor da mogu koristiti taj parking i napustiti ga kao i organizatori. 

Na snimci se vidi da influencerica i njen kolega pokušavaju smiriti situaciju govoreći više puta da će platiti, na što se zaštitar oglušivao i nastavljao ih tući. U objavi njezina tima na Redditu se tvrdi da je zaštitar od njih tražio 200 eura te da su kasnije došli i drugi zaštitari i stajali kod auta te zahtijevali da im plate. Otišli su tek kada su doznali da su Nizozemka i njen tim pozvali policiju.

20. rujan 2024 09:43