StoryEditorOCM
Kalelarga‘ZBOGOM ORUŽJE‘

Zadranin dragovoljno predao znatnu količinu streljiva i minsko eksplozivnih sredstava

Piše B.S.
30. studenog 2023. - 12:34

Nakon što je Zadranin u srijedu policiji predao tri ručne bombe, drugi građanin je, dan kasnije, policiji dragovoljno predao znatnu količinu streljiva i minsko eksplozivnih sredstava: 330 komada raznog streljiva, šest ručnih bombi, pet pješačkih mina, dva komada KB-1 tzv. zvončića, pet komada upaljača za mine, te četiri ostala minsko eksplozivna sredstva.      

- Policijska uprava zadarska ovim putem još jednom zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama, a isto tako nadalje pozivamo građane da učine svoje okruženje sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija. Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.

Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje - poručili su iz PU zadarske.

27. travanj 2024 18:58