StoryEditorOCM
KalelargaNADZOR U PROMETU

Za vikend sankcionirano 25 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, rekorder vikenda u krvi imao 2,59 promila

Piše Zadarski.hr
2. travnja 2024. - 11:10

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama u PU zadarskoj su nastavljene i ovog vikenda.

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 29. ožujka do 01. travnja 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 158 prekršaja od čega izdvajamo: 25 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 51 prekršaj zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, osam prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirano je pet prekršaja zbog upravljanja prije položnog vozačkog ispita te osam prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda. 

Iz prometa je isključeno 35 vozača i osam vozila. U tom vremenu dogodilo se 13 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Bez položenog vozačkog ispita i za vrijeme zabrane upravljanja vozilom, zaustavljen u vožnji pod utjecajem alkohola

Najveća koncentracija alkohola od 2,59 promila izmjerena je kod 49-godišnjeg vozača kojeg su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar tijekom nadzora prometa zaustavili u subotu, 30. ožujka u 13.10 sati u Zadru u Ulici Hrvatskog sabora dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka.

Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja, 49-godišnjak je u nedjelju, 31. ožujka doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je nakon saslušanja određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana.

30. travanj 2024 20:27