StoryEditorOCM
KalelargaNESREĆA NA RADU

Vlasnik praonice zaradio kaznenu prijavu: uklonio zaštitu na glačalu pa se radnica teško ozlijedila

Piše Zadarski.hr
18. rujna 2023. - 10:23
Viskovo, 120723. Pocetak sanacije jame Sovjak, krske vrtace u koju se od pedesetih godina proslog stoljeca vise od trideset godina koristila za odlaganje opasnog otpada. Procjenjuje se da se trenutno u jami nalazi do 152.000 m3 otpada. Za sanaciju vrijednu oko 50 milijuna eura 85 posto sredstava osigurano je iz EU fondova u sklopu Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014-2020, a ostatak sredstava osigurat ce Fond za zastitu okolisa i energetsku ucinkovitost. Na fotografiji: zastita na radu.Damir Skomrlj/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Biograd proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 47 godina, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo iz domene opće sigurnosti.

Sumnjiči ga se da je početkom rujna ove godine u Biogradu u radnim prostorijama servisa u vlasništvu trgovačkog društva sa sjedištem u Biogradu, na radnom stroju za glačanje uklonio zaštitni dio naprave uslijed čega se 5. rujna u poslijepodnevnim satima tijekom korištenja stroja ozlijedila 36-godišnja djelatnica, kojoj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zadru gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru protiv osumnjičenog 47-godišnjaka se u redovnom postupku podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Uništenje ili oštećenje zaštitnih naprava na radu.

Policija je o događaju izvijestila nadležnu inspekciju zaštite na radu radi poduzimanja daljnjih mjera.

25. svibanj 2024 00:21