StoryEditorOCM
KalelargaNIJE NEGO

Unatoč prijavama građana, prilaz probijen prema Hotelu Iž, ima dozvolu gradonačelnika!

Piše Zadarski.hr
1. ožujka 2022. - 14:12

Radovi na bivšem "Hotelu Iž" privlače pažnju građana, a jedan čitatelj uputio nam je apel u vezi zida na javnoj površini koji su radnici srušili pitajući se radi li se tako novi prilaz hotelu preko gradskog zemljišta.

Poslali smo upit Odsjeku komunalnog redarstva iz kojeg su nam žurno odgovorili kako su u izvršili nadzor područja Ulice bana Josipa Jelačića i utvrdili kako je zaključkom gradonačelnika, društvu Green Tech Construction d.o.o., izdano prethodno odobrenje za izvođenje rampe radi osiguranja izvanrednog pristupa objektu "Hotel Iž".

image
Luka Gerlanc/Cropix

Podsjetimo, bivši hotel površine 4,4 tisuće kvadratnih metara prodavao se po početnoj cijeni od 6,8 milijuna kuna, a Anthony Ninčević je ponudio nešto manje od 11,5 milijuna što je bila najbolja ponuda. Mladić je sin poznatog zadarskog građevinskog poduzetnika Mladena Ninčevića i prije tri godine na Višnjiku je otvorio "Hostel 4 You".

"Hotel Iž" će ostati hotel, ali će biti uređen i opremeljen u kategoriji tri plus ili četiri zvjezdice. Unutar postojećih gabarita prilagodit će se prostor za smještajne jedinice i druge sadržaje. Sada hotel ima 97 samostalnih soba, dva apartmana i šest soba za osoblje. 

Ukupna investicija u kupnju i obnovu "Hotela Iž" kreće između 35 i 40 milijuna kuna.

image
Luka Gerlanc/Cropix
26. lipanj 2024 19:24