StoryEditorOCM
KalelargaBOLNICE ŠIRE ZARAZU?

U Zadarskoj županiji 109 medicinara pod nadzorom, troje liječnika zaraženo! Ravnatelj Čulina: problemi su veliki, 25 liječnika je u izolaciji! 

Piše Ivica Nevešćanin
26. ožujka 2020. - 11:18

U ovom trenutku na području Zadarske županije 109 medicinskih djelatnika je u samoizolaciji zbog sumnje u moguću zarazu korona virusom, a tri liječnika su pozitivna na COVID-19.

Zaražena je specijalizantica pedijatrije koja je iz KBC Rebro došla na ispomoć zadarskoj bolnici. Ona nema simptome bolesti, a nakon testiranja potvrđeno je da njezin suprug nije zaražen, odnosno da nije bolestan.

Druga dvojica su liječnici iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu. Jedan od njih je obavljao operativne zahvate dok još nije imao simptome bolesti te je tako zarazio pacijenticu koja je zbog upale pluća i problema s dišnim sustavom u ponedjeljak prebačena u OB Zadar na odjel pulmologije. Iz biogradske bolnice u samoizolaciju su upućena 52 medicinskoga djelatnika, dok su iz zadarske bolnice u izolaciji 25 liječnika, 27 sestara te 4 nemedicinska djelatnika, istaknuo je Željko Čulina, ravnatelj bolnice na, redovitoj konferenciji Županijskog stožera civilne zaštite održanoj u četvrtak.

Čulina je ponovio da od pet pacijenata na odjelu za COVID zadarske bolnice dvoje imaju teške simptome, ali nisu priključeni na respirator. To su jedan stariji muškarac i pacijentica iz Biograda koja je prvo bila smještena na odjelu pulmologije. Zbog toga su s tog odjela u izolaciju upućene dvije liječnice i 12 sestara.

Ravnatelj bolnice Željko Čulina ponovio je da odlasci u izolaciju medinskih radnika predstavlja veliki probelm u funkcioniranju bonice, ali se zasad uspjeva održati njena funkcionalnost.

19. travanj 2024 11:31