StoryEditorOCM
Kalelarga21 PRIPADNIK

U tijeku je potraga za nestalim speleoroniocem na predjelu mjesta Modrič: Za sad nema indicija da je nestali ronioc u vrulji

Piše Zadarski.hr
24. kolovoza 2022. - 19:03

Novo:

Nakon detaljnog pretraživanja vrulje Zečica za sad nema indicija da je nestali ronioc u vrulji. Potraga se nastavlja na morskom području oko same vrulje.

Speleoronilačko spašavanje izuzetno je kompleksno i teško. Zahtijeva vrhunsku organizaciju, veliki broj osposobljenih i uvježbanih speleospašavatelja, ogromnu količinu specijalističke opreme i dobru logističku potporu.

U ovom trenu na terenu se, uz ostale, nalazi 21 pripadnik HGSS-a, a u potrazi sudjeluju i pripadnici MORH-a i MUP-a.

Ranije: 

Sinoć oko 19:30 iz Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova HGSS je zaprimio dojavu o nestanku speleoronica na predjelu mjesta Modrič kod špilje Zečica.

Odmah po dojavi ekipa spašavatelja s redovnog dežurstva u Paklenici uputila se na mjesto događaja prikupiti informacije i isplanirati potražnu akciju.

U potrazi sudjeluju pripadnici Odjela speleoronjenja Hrvatske gorske službe za spašavanje, policijski službenici, ronioci Interventne jedinice policije, te Lučka kapetanija.

Na terenu je trenutno 14 pripadnika HGSS-a koji pretražuju područje oko mjesta zadnjeg viđenja dok će tim speleoronioca obaviti zaron u objekt.

01. svibanj 2024 23:38