StoryEditorOCM
KalelargaPRITVOREN JE

U svom domu 42-godišnjak skrivao čitav arsenal oružja: bombe, streljivo, plastični eksploziv! Uz to vrijeđao i omalovažavao policajca...

Piše M. K.
19. veljače 2024. - 10:21

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja službene osobe.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda u Zadru, u petak je na širem zadarskom području provedena pretraga doma i drugih prostorija koje koristi osumnjičenik kojom prilikom su policijski službenici u suradnji s policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu od osumnjičenika oduzeli 2 ručne bombe, 403 komada raznog streljiva, oko 2,5 kilograma plastičnog eksploziva i 2 topovska udara.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 42-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Zbog prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 42-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu u Zadru jer je tijekom telefonskog razgovora sa dežurnim policijskim službenikom, vrijeđao i omalovažavao drugog policijskog službenika.

28. travanj 2024 07:15