StoryEditorOCM

Tijekom pretrage doma serijskog kradljivca, policijske službenike napala njegova djevojka i on sam: danas podignuta optužnica

Piše DORH
19. svibnja 2021. - 19:40

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru danas je nakon provedenog istraživanja podiglo optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1980. i 1984.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine teškom krađom, kaznenog djela protiv javnog reda napadom na službenu osobu i kaznenog djela prijetnje.

Prvookrivljeniku se stavlja na teret da je od 27. veljače do 19. ožujka ove godine u Zadru, s ciljem da se domogne tuđih stvari, fizički i podesnog alata, u čak 26 navrata nasilno ulazio u obiteljske kuće, trgovine te poslovne prostore i uzimao novac i razne druge stvari, čime si je pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 26.000 kuna.

Prvookrivljenika se tereti i da je 19. ožujka u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, nakon što su policijski službenici na temelju naloga suca istrage počeli pretragu doma, u cilju da ih spriječi, ozbiljno zaprijetio policijskim službenicima kako će ih usmrtiti i da će cijelu kuću minirati te potom razbijao i bacao stvari po kući, zbog čega su policajci primjenili sredstva prisile kako bi mogli nastaviti s pretragom doma osumljičenog muškarca.

Drugookrivljenicu se tereti da je zajedno s prvoookrivljenikom ozbiljno zaprijetila policijskim službenicima da će ih usmrtiti te potom fizički napala policijske službenike.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

19. travanj 2024 13:06