StoryEditorOCM
KalelargaVREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam ciklona i pljuskovi s grmljavinom, evo gdje su oni mogući; Meteoalarm upozorava na moguće nevrijeme

Piše Hina/ Vijesti SD
7. svibnja 2024. - 08:25

Danas, u utorak 7. svibnja, vrijeme je promjenjivo, a na jugu zemlje uglavnom suho.

Na Jadranu puše većinom umjereno do jako jugo, navečer u slabljenju. prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak

Prognoza za ostatak Hrvatske je: promjenljivo, na zapadu pretežno oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, u unutrašnjosti lokalno moguće izraženi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, uz pljuskove i jači.

U nastavku utorka česta će biti pojava kiše i pljuskova s grmljavinom, većinom u unutrašnjosti, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Lokalno je moguće nevrijeme na što upozorava sustav Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Srijeda će također biti nestabilna i česta će biti pojava kiše i pljuskova. Osim toga će zapuhati i vjetar sjevernog smjera, temperature će pasti.

Četvrtak donosi manje oborine, no još može biti kiše i pljuskova u gorju, većinom na istoku i jugu zemlje.

Krajem tjedna sve stabilnije, iako ne možemo posve isključiti mogućnost kakvog prolaznog pljuska. Temperature će ponovno malo porasti, prognozira Tea Blažević za N1.

image

U nastavku utorka česta će biti pojava kiše i pljuskova s grmljavinom, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana (ilustracija)

Damir Krajač/Cropix
27. svibanj 2024 10:35