StoryEditorOCM
Kalelarga25 EURA ZA KVADRAT

S Poluotoka iseljava još jedna knjižara? Nasadi raspisali javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na Kalelargi

Piše M. K.
13. lipnja 2024. - 19:33

Na temelju članka 6. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora i suglasnosti Nadzornog odbora s 237. sjednice, Trgovačko društvo “Nasadi” d.o.o. raspisalo je javni natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora na lokaciji Široka ulica 11, u Zadru, površine 91 m².

Na toj se adresi do sada nalazila poznata VBZ knjižara Petar Zoranić koja očigledno iseljava.

U natječaju se navodi kako je namjena poslovnog prostora trgovina na malo u prodavaonicama (osim trgovine motornim vozilima i motociklima), financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja, pravne i računovodstvene djelatnosti, arhitektonske djelatnosti i inženjerstvo

Pravo sudjelovanja na javnom natječaju pripada pravnim i fizičkim osobama koje su registrirane za obavljanje djelatnosti za koje se natječu.

Poslovni prostor daje se u zakup u viđenom stanju, zajedno s opremom koja je u vlasništvu trgovačkog društva "Nasadi" d.o.o., a preuređenja prostora u cilju poboljšanja funkcionalnosti prostora padaju na teret zakupoprimatelja. Početna cijena mjesečne zakupnine za poslovni prostor iznosi 25 EUR-a po m² bez PDV-a. Poslovni prostor daje se u zakup na 5 godina.

Ponuditelj je u ponudi dužan navesti djelatnost koju će obavljati u poslovnom prostoru, koja treba biti u okviru djelatnosti navedenih u javnom natječaju, te će biti navedena u ugovoru o zakupu poslovnog prostora Poslovni prostor se daje u zakup u viđenom stanju, bez prava na povrat uloženih sredstava. Zakupnik ne smije bez suglasnosti zakupodavca činiti preinake poslovnog prostora, kojima se bitno mijenja konstrukcija, raspored, površina, namjena ili vanjski izgled poslovnog prostora. U slučaju dobivanja suglasnosti zakupodavca za preinake poslovnog prostora, zakupnik se obvezuje sam snositi troškove i odriče se bilo kakvih namirenja istih od strane zakupodavca, te preuzima obvezu nadoknade za svu eventualnu štetu uzrokovanu zakupodavcu ili trećim osobama uslijed obavljanja preinaka. Izgrađeni objekt i ostala eventualna dodana vrijednost poslovnog prostora nakon isteka zakupa vlasništvo su Nasadi d.o.o.

Rok za donošenje ponude bio je do 4. lipnja kada je izvršeno javno otvaranje ponuda. O rezultatima izbora sudionici će biti izvješteni najkasnije u roku do 15 dana od dana otvaranja ponuda.

24. lipanj 2024 14:24