StoryEditorOCM
KalelargaPOZNAT I IZVAN ZADRA

RTS snimao dokumentarac o legendarnom direktoru SAS-a Stanislavu Antiću, njegova čuvena rečenica o radu za opće dobro bit će podnaslov serijala!

Piše Zadarski.hr
8. srpnja 2023. - 13:05

Novinarska ekipa RTS-a boravila je u Zadru zbog snimanja dokumentarne emisije "Jedan drugačiji svijet" o pok. Stanislavu Antiću, legendarnom direktoru SAS-a. 

Kolege iz Beograda obišli su nekoliko lokacija važnih za priču o SAS-u - tvornice koja je velikim poslovnim uspjesima 70-tih i 80-tih godina i nesebičnim donacijama izgradila suvremeni Zadar i proslavila ga širom svijeta, u čemu su najveće zasluge imali radnici i inžinjeri SAS-a, te rukovodstvo predvođeno legendarnim direktorom Antićem.

image

Novinarska ekipa RTS-a na snimanju dokumentarca o Stanislavu Antiću u Zadru

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Nagrađivana televizijska novinarka i urednica, autorica dokumentarnog serijala Vanja Delić intervjuirala je novinara Zadarskog.hr Mišela Kalajžića koji je 2016. godine objavio na stranicama Slobodne Dalmacije veliku životnu ispovijest tada zaboravljenog Stanislava Antića, nakon čega je uslijedila njegova ljudska i politička rehabilitacija u Zadru koja je kulminirala dodjelom priznanja Hrvatske gospodarske komore i Nagrade za životno djelo Grada Zadra, te posthumno objavljene autobiografske knjige "Moje životno djelo" koju je uredio zadarski novinar Nedjeljko Jusup.

Ekipa RTS-a obišla je lokaciju SAS strojogradnje gdje je nastao nekadašnji privredni zadarski gigant, zgradu Pedijatrije u Općoj bolnici koju je kao potpuno dovršenu Zadru darovao SAS 1987. godine i veliku nautičku marinu u Bibinjama-Sukošanu što ju je SAS - pokazat će se vizionarski - gradio 80-tih godina.

image

Novinarska ekipa RTS-a na snimanju dokumentarca o Stanislavu Antiću u Zadru

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija

Dokumentarni serijal o uspješnim poduzećima koji su pozitivno utjecali na razvoj tadašnjeg društva u razdoblju jugoslavenskog socijalizma, ekipa RTS-a snimala je još i u Splitu, Solinu i Sinju. Kako smo doznali, radni podnaslov serije bit će upravo poznata Antićeva rečenica "Nećete biti sretni ako budete bogati u siromašnom društvu. Radite za opće dobro!"

27. travanj 2024 19:43