StoryEditorOCM
Kalelarga11 PRIJAVA

Produljen natječaj za uredske prostorije Centra za mlade, a kroz desetak dana ide i natječaj za korištenje dvorana

Piše Iva Ivanac
26. rujna 2024. - 22:29

Grad Zadar produljio je rok prijava na natječaj za korištenje uredskih prostorija u Centru za mlade (CZM). Na natječaju se na korištenje daje ukupno osam ureda čija površina iznosi gotovo 37 kvadrata. Budući korisnici će urede moći koristiti tri godine, a iznos koji će morati platiti za korištenje prostora je 13 centi po metru četvornom te će morati izdvojiti 20 eura mjesečno za režijske troškove. 

- Natječaj smo produljili upravo zbog interesa koji postoji na strani udruga. Neke od njih još uvijek prikupljaju dokumentaciju za prijavu. Vodimo računa da svima koji imaju namjeru prijaviti se na natječaj osiguramo mogućnost pristupa natječaju i Centru, kazala je Dina Bušić, pročelnica gradskog UO za kulturu i šport dodajući kako je dosada na natječaju zaprimljeno 11 prijava. 

- Useljenje u uredske prostorije očekujemo odmah po dovršetku procedure samog Natječaja, odnosno nakon što Povjerenstvo dovrši svoj posao, te sklope ugovori između korisnika koji će ostvariti pravo i Grada Zadra, govori Bušić dodajući kako će se kroz petnaestak dana raspisati natječaj i za terminsko kroištenje dvorana koje se nalaze unutar CZM-a. Korisnici koji na tom natječaju ostvare pravo korištenja, neće se useliti u prostorije, već će ih koristiti sukladno terminskom planu.

- Kao što i piše u Odluci gradonačelnika, programi koji su besplatni za korisnike, odvijat će se bez naknade za organizatora. Ono što je važno jest da ti programi i aktivnosti obuhvaćaju mlade koji su zajednički nazivnik svim aktivnostima i programima, kako je već napisano u Odluci kroz savjetovalište za mlade, klub za mlade, info centar za mlade te neformalno obrazovanje, izvannastavne aktivnosti, poduzetničke kompetencije, održivi razvoj, aktivno građanstvo, volonterstvo, inkluzivne programe, umjetnost, kulturu, tehničku kulturu, STEM, kulturni amaterizam, suvremene kulturne i umjetničke prakse, urbanu kulturu, zaštitu prirode, ekologiju, baštinu te urbane sportove. Programi naplatnog karaktera, imat će obvezu plaćanja korištenja prostora sukladno cijenama u Odluci, a to je za termin od 4 do 7 eura, što je uistinu minimalna cijena, navela je pročelnica Bušić. 

 

27. rujan 2024 08:47