StoryEditorOCM
Kalelarga"ZALEVATILA" JE

Prevarila 60-godišnjakinju: naplatila joj izradu projektne dokumentacije, a projekt nikada nije dostavila...

Piše I. I.
18. lipnja 2024. - 09:50

Policijski službeni Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za kazneno djelo Prijevara u gospodarskom poslovanju.

- Sumnjiči je se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na širem zadarskom području, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u studenom 2018. godine, s 60-godišnjom hrvatskom državljankom zaključila ugovor o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju stambenog objekta na širem zadarskom području s obveznim rokom dovršetka, a za što je oštećena navedenom trgovačkom društvu isplatila dogovoreni novčani iznos od 18 tisuća eura, govore iz PU zadarske dodajući kako osumnjičena nije u dogovorenom roku ispoštovala obveze iz ugovora niti je oštećenoj vratila novac te je na taj način svom društvu pribavila nepripadnu materijalnu korist.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 37-godišnjakinje kao odgovorne osobe te protiv trgovačkog društva, Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Prijevara u gospodarskom poslovanju, zaključuju iz PU zadarske. 

18. lipanj 2024 09:50