StoryEditorOCM
KalelargaPLJUŠTE KAZNE

Policijski nadzor na moru i u prometu: u Povljani vozio sa dva promila alkohola, devetorica glisirala uz obalu

Piše PU zadarska
8. srpnja 2021. - 10:31

Policijski službenici posada službenih plovila Postaje pomorske i aerodromske policije su nastavili provoditi pojačane aktivnosti na moru u cilju sprječavanja nesreća i održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru.

Tijekom dva dana evidentirali su devet prekršaja nedozvoljenog glisiranja uz obalu, na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, i to:

- 3 prekršaja u akvatoriju Novigradskog mora ( 2 državljanina Hrvatske i 1 Poljske)

- 2 prekršaja u akvatoriju Sv. Filipa i Jakova ( državljanin Njemačke i Slovenije)

- 2 prekršaja kod otočića Karantunić (državljani Poljske i Slovenije)

- 1 prekršaj kod Velog Rata ( državljanin Švedske) 

- 1 prekršaj Puntamici u Zadru ( državljanin Češke).

Zatečeni prekršitelji su sankcionirani novčanom kaznom zbog prekršaja iz Pomorskog zakonika.

Nadalje, nastavljene su aktivnosti policije u nadzoru prometa na području ove Policijske uprave, a poglavito najtežih prekršaja: brzina, alkohol, pojas, mobitel, kojom prilikom je sankcionirano 14 vozača zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tako je 13 vozača sankcionirano zbog vožnje pod utjecajem alkohola. U dobi od 20 do 25 godina zatečena su 3 alkoholizirana vozača, u dobi od 25 do 30 godina zatečena su 4 vozača, u dobi od 30 do 40 godine njih 4, te 2 vozača u dobi iznad 55 godina.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 39-godišnjeg vozača, koji je u srijedu, 7. srpnja, iza ponoći u Povljani upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,05 promila.

Svi vozači su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nadalje, prilikom kontrole prometa u srijedu, 7. srpnja u ranojutranjim satima u Ulici Petra Skoke u Zadru, zatečen je 24-godišnjak kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom te je zbog počinjenog prekršaja uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

18. travanj 2024 17:46