StoryEditorOCM
Kalelarga‘NALJUTIO SE‘

Podignuta optužnica protiv 55-godišnjaka sa zadarskog područja: zamolila supruga da stavi kuhati ručak, a on je počeo udarati u prsa i daviti!

Piše B.S.
19. rujna 2021. - 11:25

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 55-godišnjaka sa zadarskog područa zbog nasilja u obitelji, te prijetnji supruzi.

Muškarac se optužnicom tereti da je suprugu zlostavljao u svojoj obiteljskoj kući, točno neutvrđenog dana 2019. do 19. svibnja 2021. godine kada je pod utjecajem alkohola vrijeđao ružnim riječima, rukama udarao u prsa, hvatao za vrat, te joj uzeo ključeve od stana kako bi joj onemogućio izlazak.

Zlostavljanje je kulminiralo 19. svibnja 2021. u 10,18 sati kada je, revoltiran činjenicom što ga je nazvala na telefon i pitala kad će doći kući, te mu rekla da ulije gorivo u auto kako mogla odvesti majku na pregled, počeo psovati, a potom joj rekao da će joj slomiti vrat, da neće živa izići iz kuće i da će znati tko je on.

Optužen je za kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece nasiljem, te prijetnju prema bliskoj osobi, za što je zatražena jedinstvena kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, s rokom kušnje od tri godine. Predložena je i zaštitna mjera zabrane približavanja supruzi udaljenjem iz doma, te na udaljenosti manjoj od 50 metara, kao i zabrana uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze.

Optuženi 55-godišnjak porekao je kaznena djela navodeći kako se ne sjeća koje je točno riječi upućivao supruzi, no da je i ona njemu upućivala iste takve riječi. Naveo je kako su se međusobno gurali rukama kada bi 'pukli', a da je do svega toga došlo zbog financijskih problema. Rekao je i da ne konzumira alkohol.

Supruga ja iskazala kako se od izrečenih riječi prijetnje tresla od straha, tim više što je netom prije imala tešku prometnu nesreću. Pojasnila je da je njen strah pojačan njegovim ranijim agresivnim epizodama. Navela je kako je u siječnju 2021., a nakon što je došao iz Njemačke i nakon što je konzumirao dosta alkohola, suprug iz čista mira počeo vikati i bacati stvari kroz prozor kuhinje, tako da se uplašila i zaključala u dnevnu sobu.

Rekla je kako je te iste godine kada je, u pauzi između rada u dvjema školama došla kući zamolila ga da nešto stavi skuhati za ručak, on burno reagirao, te je počeo udarati u prsa, hvatati za vrat, uzeo joj ključeve od stana tako da iz ne može izaći, a potom je nastavio daviti.

Posvjedočila je kako su podigli stambeni kredit, zbog čega je suprug otišao raditi u Njemačku. U početku je uspio plaćati rate kredita nakon čega su uplate bile sve rjeđe, zbog čega je banka raskinula ugovor o kreditu, te nju rasteretila kao sudužnika.

Smatra da je upravo zbog toga, kao i činjenice da je bio branitelj, suprug počeo "pucati", što je u konačnici rezultiralo s ovakvim situacijama.

18. travanj 2024 03:10