StoryEditorOCM
KalelargaZDRAVSTVENI HUB

Pitanje o preseljenju Doma zdravlja u Polikliniku naljutilo župana: Je l‘ bar nešto valja?! Pa nije tamo projektirana kladionica!

Piše I. I.
27. lipnja 2024. - 17:48

Ravnatelji zdravstvenih ustanova, kojima je osnivač Županija, podnijeli su izvješća o poslovanju na Skupštini Zadarske županije.   

Kada je u pitanju Dom zdravlja, vijećnica Vedrana Mišković (SDP) kazala je kako vijećnici već tri godine slušaju o preseljenju ambulanti Doma zdravlja u Polikliniku. 

- Nadam se da su ordinacije projektirane kao ordinacije i da će se to preseljenje konačno dogoditi. U izvješću napominjete koliko je specijalizacija u tijeku, ali nigdje ne vidimo podatak o tome koliko će liječnika u narednom periodu otići u mirovinu. Ako stavljamo kao noj glavu u pijesak, problem će svakako doći, kazala je Mišković. 

Na njena pitanja odgovorio je zamjenik ravnateljice Doma zdravlja Renate Bek, Mario Kožul.

- Preseljenje ambulanti u Polikliniku je trajalo jer smo imali zajednički cilj, a to je da sve bude po pravilnicima. Sutra ćemo uputiti  novi zahtjev za tehničkim pregledom i nakon toga bi trebali dobiti rješenje, kazao je Kožul. 

- Postoje nešto na što se može i ne može utjecati, 16 specijalizanata je upućeno na specijalizaciju. Dio ljudi odlazi zbog boljih materijalnih uvjeta, a po tom pitanju Županija predviđa dodatne beneficije koje će skoro predstaviti, kazao je Kožul ne odgovarajući na pitanje koliko će zdravstvenih djelatnika uskoro otići u mirovinu.

Župan Božidar Longin imao je potrebu komentirati navode vijećnice Mišković.

- "Ako bude projektirana zgrada", a za što je projektirana nego za ambulante. To što smo napravili u Zadru nema nitko u Hrvatskoj jer smo sve projektirali na jednom kupu. Napravili smo zdravstveni hub. Normalno je da ima nedostataka i rješavamo ih u hodu. Zašto uvijek bacati sjenu na nešto što valja, recite jednom da nešto valja, a ne uvijek ne valja ništa. Je l‘ bar nešto valja? To me smeta. "Ako je nešto projektirao", što je projektirao tamo - kladionicu?, ljutito je komentirao župan. 

27. lipanj 2024 17:48