StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKI BRONX

Pirotehnička sredstva? Pa kontejneri na Bilom brigu gore i ljeti, kada se petarde ne prodaju! Netko ih namjerno potpaljuje, ovo je prestrašno...

Piše P.O.
22. prosinca 2020. - 13:41

Noćas su se na Bilom brigu čule dvije „eksplozije”, u Šibenskoj ulici su izgorjela četiri spremnika za otpad i jedan automobil. To je strašno, na Bilom brigu već dulje vrijeme gore kontejneri, nedavno se to dogodilo i u Vinkovačkoj ulici, kontinuirano se pljačkaju male trgovine, koriste se pirotehnička sredstva, upozorila je gradska vijećnica Jelena Jelavić (SDP).

- Zanima me što radi Vijeće za prevenciju, kad se oni sastaju i o čemu raspravljaju. Je li Bili brig sigurna četvrt i hoće li svaki stanovnik morati strahovati za svoj automobil?, pitala je Jelavić.

Gradonačelnik Branko Dukić je uvjeren da se radi o delinkventima i bacanju pirotehničkih sredstava od strane mladih ljudi koji ne znaju kakvu štetu mogu izazvati.

-To je vandalski čin kojega moramo osuditi, rekao je Dukić.

Jelavić je dodala da kontejneri na Bilom brigu gore i ljeti, kada se pirotehnika ne prodaje, te da netko po kvartu namjerno potpaljuje kontejnere.

-Ovo je prestrašno, da je bilo vjetra, mogla su planuti i stabla, vatra je mogla zahvatiti i zgrade, rekla je Jelena Jelavić.

05. svibanj 2024 10:16