StoryEditorOCM
KalelargaPRIVEDEN

Pijani državljanin Velike Britanije radio nered na aerodromu - vrijeđao i omalovažavao policajce, jednoga gurnuo u policijskoj postaji!

Piše M. K.
24. lipnja 2024. - 10:23

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar i Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim državljaninom Velike Britanije kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi te zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nadzoru državne granice.

U subotu, 22. lipnja oko 23.50 sati u Zračnoj luci Zadar tijekom obavljanja ulazne granične kontrole putnika, 29-godišnjak je u dva navrata pokušao napustiti područje graničnog prijelaza prije obavljene granične kontrole u čemu je spriječen od strane policijskih službenika, a nakon čega se, pod vidnim utjecajem alkohola, naročito drsko i nepristojno ponašao te vrijeđao i omalovažavao policijske službenike koji su postupali na graničnoj kontroli.

Muškarac je uz uporabu sredstva prisile uhićen i doveden u prostorije policije gdje je odbio ponuđeno alkotestiranje.

Tijekom daljnjeg postupanja policije, 29-godišnjak je svojim protupravnim ponašanjem i pružanjem aktivnog otpora, sprječavao službene osobe u obavljanju službene radnje te je odgurnuo policijskog službenika koji je pri tom zadobio lakše tjelesne ozljede.

Policijskom službeniku pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici, dok je 29-godišnji strani državljanin odbio ponuđenu liječničku pomoć.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 29-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, te je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Zbog prekršaja izbjegavanja obveze granične kontrole iz Zakona o nadzoru državne granice, te zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, protiv osumnjičenika se podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Zadru.

27. lipanj 2024 17:33