StoryEditorOCM
KalelargaKAOS NA CESTI

Pijana 41-godišnjakinja izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginula 61-godišnja Njemica. U krvi je imala preko tri promila...

Piše I. I.
26. rujna 2024. - 10:28

PU zadarska je izvijestila o rezultatima očevida promnente nesreće koja se u srijedu dogodila u Starigradu, a u kojoj je smrtno stradala 61-godišnja pješakinja iz Njemačke.

- Nesreća se dogodila u 14.20 sati na državnoj cesti DC-08 mjestu Starigrad. Prema rezultatima očevida kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadra, provedenog od strane policijskih službenika i prometnog vještaka, sumnja se da je do nesreće došlo kada se 41-godišnja hrvatska državljanka automobilom zadarskih registarskih oznaka nepropisno kretala izvan sredine svoje kolničke trake uslijed čega prednjim dijelom automobila udara u lijevu stranu teretnog vozila koje je dolazilo iz suprotnog smjera, a kojim je u svojoj prometnoj traci upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin, navodi PU zadarska dodajući kako je prilikom udarca došlo do zanošenja teretnog vozila koje se rotira i udara u 61-godišnjakinju pješakinju koja se kretala uzdignutim asfaltiranim nogostupom s južne strane kolnika i koja je od siline udara pala na zemljanu površinu.

- Automobil s kojim je upravljala 41-godišnjakinja nastavlja se nekontrolirano kretati kolnikom te udara u obližnji parkirani automobil zadarskih registarskih oznaka. Strana državljanka, pješakinja je uslijed zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja. Vozaču teretnog vozila i vozačici automobila pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici te im za sada nije okvalificirana težina zadobivenih ozljeda, istaknuli su iz PU zadarske dodajući kako je kod 41-godišnjakinje utvrđena koncentracije alkohola u organizmu od 3,13 g/kg.

Vozačica je uhićena, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti će predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Kaznena prijava protiv osumnjičene zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu dostaviti će se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Nad tijelom preminule osobe naložena je obdukcija.

U vremenu od 14.40 do 18.50 sati navedena dionica ceste zbog očevida bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao obilaznim cestovnim pravcima.

26. rujan 2024 10:29