StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKA ŽUPANIJA

Otvoren natječaj za upis učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025.

Piše Zadarski.hr
16. lipnja 2024. - 12:22

Pravo upisa u prvi razred srednje škole ina području Zadarske župnije imaju svi kandidati koji su završili osnovno obrazovanje, pod jednakim uvjetima u skladu s brojem upisnih mjesta utvrđenih Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2024./2025. te kriterijima utvrđenih Pravilnikom o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole.

Pod jednakim uvjetima u srednje škole upisuju se kandidati hrvatski državljani, Hrvati iz drugih država te djeca državljana iz država članica Europske unije. 

U prvi razred srednje škole mogu se upisati kandidati koji do početka školske godine u kojoj upisuju prvi razred srednje škole navršavaju 17 godina. Iznimno, uz odobrenje Školskog odbora, u prvi razred srednje škole može se upisati kandidat do navršenih 18 godina, a uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja kandidat stariji od 18 godina. Dobne granice za upis kandidata u pojedine programe srednjega umjetničkog obrazovanja propisane su člankom 8. Zakona o umjetničkom obrazovanju.

Kandidati se za upis u obrazovne programe prijavljuju i upisuju putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ). U svakom upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše šest (6) obrazovnih programa.

Više o detaljima natječaja pronađite na poveznici.

26. lipanj 2024 04:38