StoryEditorOCM
KalelargaJAVIO SE I ŽUPAN

Otkazane sve manifestacije vezane uz Županijske dane: dodjela nagrada i priznanja ovogodišnjim i prošlogodišnjim laureatima uz prijenos u živo

Piše Zadarski.hr
15. travnja 2021. - 13:29

Nažalost, zbog epidemije koronavirusne bolesti već drugu godinu odgađaju se svi događaju vezani uz Županijske dane. Sve tradicionalne manifestacije poput biciklijade Od Branimira do Branimira, hodnje 1000 koraka kroz 1000 ulica, smotre klapa Zadarske županije, niza izložbi, promocija knjiga, predavanja, kazališnih predstava itd., pa ni sama svečana sjednica Županijske skupštine, ne mogu biti ostvarene uz postojeće epidemiološke mjere.

- Uz poštivanje epidemioloških mjera sutra će u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru biti upriličena dodjela nagrada i priznanja ovogodišnjim i prošlogodišnjim laureatima uz prijenos u živo na službenoj Facebook stranici Zadarske županije, odnosno na youtoube kanalu za koji ćemo vam link dostaviti sat vremena prije početka svečanosti.

Nagrade i priznanja laureatima će uručiti župan Božidar Longin i predsjednica Županijske skupštine Nevenka Marinović.

U 10,30 bit će uručene nagrade i priznanja za 2019. godinu

U 11,30 bit će uručene nagrade i priznanja za 2020. godinu

Na mrežnim stranicama Zadarske županije postavljena je podstranica Dan Županije 2021. godine (https://www.zadarska-zupanija.hr/2021/)  na kojoj je objavljeno prigodno županovo pismo, ali i poziv učenicima za dostavu prigodnih crteža te poveznice za dvije predstave Kazališta lutaka Zadar koje će građani moći pogledati do konca travnja.

image
zadarske manifestacije
Arhiva

Evo što je tom prilikom izjavio i župan Božidar Longin:

- Dragi prijatelji, s obzirom da je pred nama 28. rođendan Zadarske županije, svim našim građankama i građanima upućujem svoju iskrenu čestitku jer, a stalno to ističemo, županija nisu ni papiri, ni zgrade, ni luke, ni ceste, županija su ljudi.

Dan Zadarske županije, 16. travnja, dočekujemo u vrlo specifičnim uvjetima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Iza nas je jedna vrlo zahtjevna godina u kojoj je gospodarstvo patilo, kultura je šutjela, školstvo je moralo iz stvarnih učionica preseliti u one virtualne. No život je ipak tekao dalje. Čovjek je biće koje i u najtežim trenucima uključuje one rezerve energije.

Kroz 28 godina postojanja Zadarske županije morali smo se boriti s raznim iskušenjima. Nije bilo lako, ali pokazali smo da svaka kriza može biti i prilika za novi početak. Sigurna smo županija koja je više puta potvrdila uspješno upravljanje u kriznim situacijama. Solidarna smo županija koja misli na stanovnike svih životnih dobi.

Zadarska županija i dalje je jedan od najrazvijenijih krajeva naše Domovine. I u doba najveće krize, zaposlenost je ne samo očuvana nego i povećana. Naša županija je jedno veliko gradilište jer se realiziraju brojni projekti kako u zaleđu, tako i na otocima i priobalnom dijelu županije. U tijeku je rekordan investicijski ciklus od tri milijarde kuna koji je zalog sigurne budućnosti naših stanovnika jer se ovi projekti i realiziraju prvenstveno radi njih. Svi ti ostvareni projekti zajednički su uspjesi svih nas koji u ovoj županiji živimo, radimo i odgajamo svoju djecu.

U vjeri da će se u što skorijem razdoblju epidemiološka situacija popraviti, želim zahvaliti svima koji su i dalje na prvoj liniji borbe s koronavirusom. Od zdravstvenih djelatnika, civilne zaštite, policije i svih ostalih službi bez kojih bi redovne aktivnosti naših sugrađana bile znatno otežane.

Na koncu, još jednom svim našim stanovnicima čestitam Dan Zadarske županije te ih pozivam da svojim odgovornim ponašanjem osiguraju zdravlje sebi i drugima - zaključio je župan Longin.

16. travanj 2024 17:27