StoryEditorOCM
KalelargaBRUTALNI KRAJ ŠKOLE

Novi slučaj vršnjačkog nasilja na zadarskom području: nakon Božićne priredbe trojica maloljetnika pretukla učenika osmog razreda - završio je u bolnici!

Piše Božana Sviličić/Ivica Nevešćanin
27. prosinca 2022. - 13:06

U neposrednoj blizini Osnovne škole Pakoštane u četvrtak, 22. prosinca nakon Božićne školske priredbe odigrao se novi slučaj vršnjačkog nasilja. Učenika osmog razreda pakoštanske osnovne škole pretukla su trojica maloljetnika zbog čega je dječak završio u zadarskoj Općoj bolnici. 

U zadarskoj policiji potvrdili su kako su dojavu zaprimili u popodnevnim satima.

- Na ulici u mjestu na širem biogradskom području fizički je napadnuto dijete kojem je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje mu je utvrđena težina tjelesnih ozljeda. 

Zbog sumnje kako je riječ o vršnjačkom nasilju, policija provodi izvide u suradnji s nadležnim službama i o svemu utvrđenom izvijestiti će državno odvjetništvo.

Radi zaštite žrtve nismo u mogućnosti iznositi druge detalje događaja, dok je provođenje izvida sukladno zakonskim odredbama tajno - rekla je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin. 

Vršitelj dužnosti ravnatelja Osnovne škole Pakoštane Ivo Ćirak rekao je kako je upoznat s incidentom zbog kojeg su obavijestili sve nadležne institucije.  

- Spomenuti događaj se odvijao izvan školskog dvorišta, odnosno na ulici u neposrednoj blizini škole, dana 22. prosinca 2022., u večernjim satima, nakon Božićne priredbe. Napadnut je učenik osmog razreda naše škole od strane trojice maloljetnika koji nisu učenici naše škole. Kako se spomenuti događaj nije dogodio u školi, niti u školskom dvorištu, a ipak se radi o našem učeniku o svemu smo obavijestili sve nadležne institucije. Roditelji su odmah nakon događaja s učenikom potražili liječničku pomoć - rekao je ravnatelj pakoštanske škole.

02. svibanj 2024 13:57