StoryEditorOCM
KalelargaVRIJEME KORIZME

Nadbiskup Zgrablić blagoslovit će 22 vitraja s oslikanim svecima koji su zavjetni dar generala Ante Gotovine crkvi u Pakoštanima

Piše Ines Grbić/Zadarska nadbiskupija
9. ožujka 2023. - 14:43

Korizmeno hodočašće Zadarske nadbiskupije na otok Molat koje predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić održava se u subotu, 11. ožujka povodom 80. godišnjice okrutne smrti s. Agneze Petroša, redovnice rodom s Molata.

U 9 sati je polazak hodočasnika s dva katamarana s poluotoka u središtu grada Zadra.

U 10,30 sati započinje pobožnost Križnog puta od župne crkve Pohođenja BDM u Molatu, preko lokacija koncentracijskog logora, groblja logoraša, mjesta mučeništva, ubojstva i ukopa s. Agneze u Brguljama.

U 12,30 sati nadbiskup Zgrablić predvodi svetu misu ispred obiteljske kuće s. Agneze u Brguljama na otoku Molatu.

U 13,30 sati je pauza za ručak (hodočasnici neka ponesu sa sobom hranu i piće).

U 14,30 sati je povratak katamarana iz Brgulja, a u 15,30 sati je dolazak hodočasnika na poluotok u Zadar.

----------------------------------------------------------- 

U župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima u nedjelju, 12. ožujka, svečano misno slavlje s početkom u 10,30 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Na kraju te mise nadbiskup Zgrablić će blagosloviti 22 vitraja s oslikanim svecima na prozorima te župne crkve koji su zavjetni dar generala Ante Gotovine u ime pakoštanske bratovštine sv. Ante čiji je bratim general Gotovina, rodom iz Pakoštana.

Vitraje je oslikao Mirko Zubak, likovni umjetnik iz Zagreba.  

Nadbiskup će na toj misi podijeliti potpuni oprost sudionicima pučkih misija koje od 9. do 12. ožujka u pakoštanskoj župnoj crkvi predvodi p. Ivan Ike Mandurić, svakim danim s početkom u 18,00 sati. 

05. svibanj 2024 08:33