StoryEditorOCM
KalelargaKAKO JE OVO MOGUĆE

Na zadarskoj rivi upravo niče novi štekat, a cijenu je platila prekrasna živica koju je netko posjekao kao da mu je ćaćina! Direktor Nasada: "Sve sam prijavio Gradu"

Piše AVš
4. svibnja 2022. - 11:06

Na zadarskoj rivi niknuo je još jedan štekat.

Neposredno uz terasu terasu ugostiteljskog objekta "Il Padrino", u punom su jeku prireme za postavljanje još jedne. Donesena je umjetna trava, suncobrani...

Kako su nam potvrdili u gradskom Upravnom odjelu za gospodarenje imovinom, ugovor o zakupu javne površine sklopljen je s društvom Batela d.o.o. iz Zadra i to za ugostiteljski objekt "Ice bar Riva". 

Novi štekat ima površinu od 40 metara kvadratnih za postavu ugostiteljskih stolova, sjedalica, suncobrana i umjetne trave.

No, cijenu za novi štekat, do kojega će konobari opet morati prelaziti zebru, platila je i prekrasna živica na rivi koja je očito smetala za prilaz novoj terasi pa je jednostavno- posječena! 

Za sada nepoznat netko mirno je posjekao više od dva metra brižno uzgajane i održavane zelene ograde koja se prostire duž cijele rive kao da mu je "ćaćino", bez da je ikoga pitao za odobrenje ili mišljenje. 

To nam je potvrdio i direktor Nasada, Josip Krnčević, i sam zgrožen prizorom s rive.

-  Kad smo saznali za to, odmah smo prijavili gradskom komunalnom redarstvu. Na žalost, mi samo održavamo gradsko zelenilo, ali nemamo nikakve ovlasti išta poduzeti kad se ovakvo nešto dogodi,  nego to prijaviti. Tako smo i napravili, sad čekamo informacije od Grada, da vidimo što su utvrdili- kazao nam je  direktor Krnčević.  

28. travanj 2024 16:38