StoryEditorOCM
Kalelarga21 MILIJUN KUNA

Na natječaj za izgradnju novog Gradskog groblja u Crnom pristiglo ukupno osam ponuda, neke prelaze 30 milijuna kuna

Piše I.I.
9. prosinca 2021. - 15:39

Prošlog tjedna otvorene su ponude za izvođača radova koji će graditi novo Gradsko groblje Grada Zadra u Crnom. Procijenjena vrijednost radova je 21 milijuna kuna bez PDV-a, a na natječaj je pristiglo ukupno osam ponuda. 

Najniža ponuda bila je tvrtke P.G.P.  koja iznosi 19,7 milijuna kuna, a odmah iza nje je zajednička ponuda tvrtke PE-VLA-KU sa sjedištem u Kosovu i Albaniji, vrijedna 19,8 milijuna kuna.

Iduća ponuda već premašuje procijenjenu vrijednost i iznosi 24,08 milijuna kuna a nju je dala zajednica ponuditelja tvrtki Kruševo-put i Ingra, dok je pet i pol milijuna skuplju ponudu poslala Minigradnja iz Vodica. 

Sto tisuća kuna skuplju ponudu od tvrtke Mini gradnja dala je tvrtka Sitolor. Ponude od preko trideset milijuna kuna dale su tvrtke Alfaplan građenje, zajednica ponuditelja Lavčević i Ibis 92. 

Odabrani izvođač radova se u roku od 30 dana od potpisa ugovora mora uvesti u posao, a od tada će imati 36 mjeseci za dovršetak radova.

Izvođač radova će graditi prvu fazu novog Gradskog groblja, odnosno prvo grobno polje koje je gotovo jednake veličine kao i groblje na Belafuži. U prvoj fazi će se izgraditi ispraćajnica, pristupna cesta, parking, lagune za oborinske vode, trafostanica i dio puta oko groblja. 

Prvo grobno polje u Crnom imat će oko šest tisuća grobnih mjesta. 

14. lipanj 2024 00:32