StoryEditorOCM
KalelargaIDUĆI TJEDAN

Ministri Bačić i Erlić u posjetu Poličniku i Zadru: Fokus na demografiji i energetskoj obnovi. Dodijelit će se novci za zelenu urbanu obnovu grada

Piše Zadarski.hr
20. rujna 2024. - 14:17

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, zajedno s ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šimom Erlićem, u ponedjeljak 23. rujna 2024. godine posjetit će Općinu Poličnik i Grad Zadar.

Ministri će prvo sudjelovali na konferenciji pod nazivom "Demografija u fokusu: Istraživanje lokalnih i regionalnih perspektiva", koja će biti u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku. Konferencija započinje u 10:00 sati, a bit će usmjerena na demografske izazove i prilike na lokalnoj i regionalnoj razini.

image
Jure Miskovic/Cropix

Nakon Poličnika, svoj posjet nastavit će u Zadru, gdje će sudjelovali na konferenciji povodom početka projekta "Energetska obnova zgrade interne medicine, ginekologije i pedijatrije Opće bolnice Zadar".

Konferencija će biti održana u predavaonici bolnice na prvom katu, s početkom u 12:00 sati.

Ministar Bačić će uvodno pozdraviti sve prisutne, a tijekom događaja gradonačelniku Zadra, Branku Dukiću, uručit će "Ugovor za izradu strategije zelene urbane obnove Grada Zadra", vrijedan 33.180,00 eura.Ovaj ugovor financiran je sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kroz natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, a fokusira se na održivi urbani razvoj Zadra.

image
Jure Miskovic/Cropix
20. rujan 2024 14:18