StoryEditorOCM
KalelargaREAKCIJA IZ KLUBA

KK Zadar: Do pretjerane reakcije od strane našeg trenera Srđana Helbicha nije smjelo doći i zato će biti sankcioniran!

Piše Zadarski.hr
6. lipnja 2022. - 14:54

Ovo je službeno priopćenje kluba KK Zadar, stiglo u ponedjeljak oko 14.30h,  vezano za jučerašnji incident nakon treće utakmice između Zadra i Cibone u kojem je Cibona slavila rezultatom 67:62 pred 4000 zadarskih navijača:

"Klub je jasnog stava da do pretjerane reakcije od strane našeg trenera Srđana Helbicha nije smjelo doći i zato će biti sankcioniran.

Službeni izvidi su još u tijeku, a stupilo se u kontakt i s dotičnim navijačem i saslušana je i njegova strana priče. Nismo pronašli konkretno rješenje koje bi bilo zadovoljavajuće za obje strane, ali znamo da se zalažemo za poruku pomirljivosti i kompromisa u ovoj delikatnoj situaciji. Ono što možemo sigurno utvrditi je da nije bilo zle namjere. Publika se vratila na utakmicu u većem broju nakon duže vremena i emocije su prevladale u trenutku kada je došlo do neočekivanog poraza.

Sada pozivamo na spuštanje tenzija oko navedenog slučaja i gledamo ususret četvrtoj utakmici finala HT Premijer lige koja se igra već sutra. Još ništa nije izgubljeno i sve karte su otvorene na stolu.

Trener prve ekipe KK Zadar Srđan Helbich izjavio je sljedeće: „Navikao sam do sada u karijeri imati podršku od navijača na domaćem terenu i kao igrač i kao trener. Prvi put sam se susreo s vrijeđanjem kod pojedinaca što, moram priznati, da me je dekoncentriralo. Pripremili smo odlično utakmicu, ali nismo pogodili šuteve koji smo trebali pogoditi i utakmicu sam napustio razočaran. Dok sam izlazio s terena zatekle su me uvrede na osobnoj bazi. Trebao sam to izignorirati kao profesionalac. Moram reći da je tu bila riječ o samo par pojedinaca, a ostatak publike je bio fenomenalan i takva podrška nam treba do kraja“, stoji u priopćenju poslanom iz KK Zadar.

01. srpanj 2024 08:39