StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Jedan je totalno pijan izazvao prometnu nesreće, a drugog je presretač uhvatio kako vozi 70 kilometara na sat više od dozvoljene brzine

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2021. - 17:21
Sibenik, 300121. Policija postavila blokade na prometnicama zbog ubojstva u Vodicama i visestrukog ubojstva u Sibeniku.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti kontrolirali 436 vozila i vozača, a poduzeli su 141 represivnu mjeru. Alkotestirano je ukupno 178 vozača, od kojih je 9 bilo pod utjecajem alkohola, 72 vozača su prekoračila propisano ograničenje brzine, tri vozača su nepropisno koristila mobitel za vrijeme vožnje, dok su četiri vozača vozila bez zaštitnog pojasa.

Sankcionirali su jednog vozača jer je vozio prije stjecanja prava na upravljanje, jednog zbog nepropisnog pretjecanja, a zatekli su i jedno vozilo bez tehničkog pregleda i registracije, dok 41 vozač nije poštivao prometni znak.

Iz prometa je isključeno 10 vozača i 1 vozilo, a u tom se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže te jedna osoba lakše ozlijeđene.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U petak, oko 18.40 sati u Viru, 58-godišnji vozač osobnog automobila Volkswagen našićkih registarskih oznaka izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 1,92  promila, što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda. Vozač je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina

U petak, u 15.18  sati na A-1, dionici Pirovac-Benkovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom Mercedes, nedopuštenom brzinom od 204 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.

26. travanj 2024 12:40