StoryEditorOCM
KalelargaDRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Ivicu Vlakića sumnjiče za pokušaj ubojstva: izboo brata u prsni koš, trbušnu šupljinu i leđa, zahvaljujući brzoj operaciji spriječen smrtni ishod!

Piše M.K.
15. studenog 2023. - 09:10

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja državljanina Republike Hrvatske (1977.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv bivšeg zadarskog dogradonačelnika 46-godišnjeg Ivice Vlakića zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi st. 34. st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 46-godišnjak 11. studenoga 2023., oko 19 sati, u svojoj obiteljskoj kući u Zadru, tijekom verbalne prepirke i naguravanja sa oštećenikom te u namjeri da ga usmrti, nožem ga više puta uboo u predio prsnog koša, trbušne šupljine i leđa uslijed čega je oštećenik zadobio više ubodnih rana. Zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji pruženoj oštećeniku i operativnom zahvatu spriječen je smrtni ishod. 

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvoru trajanju od trideset dana. 

05. svibanj 2024 11:15