StoryEditorOCM
Kalelarga12 LOKACIJA

Gradsko vijeće dalo zeleno svijetlo za dozvole na pomorskom dobru, evo tko će imati kafić, štand, ležaljke, kukuruze...

Piše I. I.
26. lipnja 2024. - 19:22

Gradski vijećnici potvrdili su odluku povjerenstva o najpovoljnijim ponudama koje su stigle za dozvole na pomorskom dobru. 

Na natječaj je za 12 lokacija stiglo ukupno 19 ponuda. Međutim, dvije su ponude došle za lokacije koje nisu bile navedene u natječaju stoga su one odmah "otpisane".

Vlasnik kafića Fontana, Abdil Mustafi, na Kolovarima je dobio dozvolu za svoj dugogodišnji kafić za koji je i ranije imao koncesijsko odobrenje. Podsjetimo kako je Mustafi aplicirao za montažni objekt do 12 kvadrata s pripadajućom terasom objekta površine 140 kvadrata. Ponudio je godišnju naknadu od 16.500 eura što je pet tisuća eura više od početne cijene. To je ujedno bio i najveći "skok" cijene u odnosu na početnu cijenu na ovom natječaju. Za ovaj prostor htjela se natjecati i tvrtka Tik Tak Grupa iz Sinca koja je ponudila 18.200 eura, ali njihova dokumentacija nije bila potpuna što je prijavu automatski poništilo. 

Za drugi montažni objekt s terasom od 120 kvadrata na Karmi dozvolu je dobio Kasap-Trade d.o.o., u vlasništvu Antonije Miletić i Norberta Dedaja, s godišnjom naknadom od 10,5 tisuća eura što je tristo eura više od početne cijene.

Za treći objekt s najvećom terasom od 170 kvadrata na Karmi dozvolu je dobio ugostiteljski obrt "Popaj" Vilme Grdović s godišnjom naknadom od 13,3 tisuća eura što je sto eura više od početne cijene u natječaju.

Dozvolu za štand za suvenire i plažni asortiman na plaži Kolovare od pet kvadrata dobio je obrt Punta vlasnice Marijane Olić s ponuđenom godišnjom naknadom od 3.012,00 eura,. 

Na Ravi je za terasu objekta površine 80 kvadrata dozvolu dobila tvrtka Adria bars s ponuđenom godišnjom naknadom od 5.000 eura.

Dozvolu za ležaljke dobio je obrt Podmornica vlasnika Dragutina Baždarića s ponuđenom godišnjom naknadom od 7.241 eura, a za štand za masažu na Kolovarima obrt Escape room kojemu je vlasnik Maik Perković s ponuđenom godišnjom naknadom od 650 eura. 

Za štand za prodaju kukuruza u Petrčanima dozvolu je dobio obrt Frumentum vlasnika Luke Stanišića s ponuđenom godišnjom naknadom od 1.050 eura.

26. lipanj 2024 19:22