StoryEditorOCM
KalelargaFINALNI KORAK

Gradonačelnik Dukić potpisao V. Izmjene i dopune Prostornog plana, uskoro se očekuje javni uvid

Piše I.I.
14. studenog 2023. - 19:04

Gradonačelnik Branko Dukić je u ponedjeljak potpisao konačni prijedlog V. Izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zadra što je finalni korak gradske uprave uoči javnog predstavljanja plana. 

Ovih dana se očekuje da Zavod za prostorno uređenje Gradu Zadru dostavi izmjene i dopune Prostornog plana u tiskanom obliku, nakon čega će one biti krajem ovog ili početkom idućeg tjedna javno izložene u prostorima gradske uprave.

Uz javni uvid u gradskoj upravi, Grad razmatra i to da V. Izmjene i dopune Prostornog plana budu izložene na još jednom mjestu gdje će građanima biti dostupan uvid i u popodnevnim satima, o čemu će naknadno obavijestiti javnost.

Podsjetimo kako je odluku o V. Izmjenama i dopunima donijelo Gradsko vijeće krajem 2020. godine, a portal Zadarski.hr je u tri nastavka objavio najvažnije značajke novih izmjena.

Prvi dio: Ovo je 11 lokacija na kojima Grad Zadar predlaže izgradnju novih hotela visoke kategorije: Aktiviraju se ex hoteli Zagreb i Beograd!

Drugi dio: Ovo je 11 lokacija gdje Grad predlaže nove škole i parkove, ali i koncertno-kongresnu dvoranu. Zadarski ‘Central park‘ uz - Ričinu!

Treći dio: Gdje će biti javne garaže, dva mosta preko Jazina, projekti ‘Vrata Zadra‘, ‘Monte Carlo‘, ‘Zadar 2‘ te novi uvjeti za manje - apartmana!

02. lipanj 2024 00:32