StoryEditorOCM
KalelargaFOTO DANA

Evo kako se može uživati na javnoj površini: zamislite rivu s 20-30 ovakvih mreža za spavanje! Ma sve je bolje od tapeciranih terasa...

Piše I. N.
29. srpnja 2024. - 23:15

Nije nešto posebno originalno, ali u Zadru izgleda revolucionarno.

Duh mjesta zadarske rive lako prepoznaju i naši gosti poput ovih sa slike, koji su između dvije palme razvukli mrežu za spavanje, ležaljku ili ljulju, kako je neki zovu, i uživaju u ambijentalnim blagodatima mjesta pod suncem.

Ne želeći narušavati privatnost para sa slike, koristimo njihov primjer kao podsjetnik da javne površine ne moraju služiti samo za ugostiteljske terase i štandove s kokicama, kukuruzima i gumenim bombonima, obožavanim sadržajima zadarske gradske uprave. 

image

Mreža za spavanje na rivi

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Javne površine, nemojte se iznenaditi, mogu služiti i građanima, da se na njima besplatno opuštaju, zabavljaju ili igraju, Zamislimo na trenutak kako bi mogla izgledati riva s 20-30 ovakvih mreža za spavanje, ili pravih ljuljački, ili stotinjak šezlona za sunčanje, ili desetak malih svlačionica, ili mobilnih igraonica, ili sjenica s raspršivačem vodene magle, ili nekih drugih sadržaja koji bi bili na korist i uživanje građanima i njihovim gostima, naravno, kada bi riva stvarno bila dnevni boravak grada, zadarski Central park, a ne njegova (sezonska) krava muzara.

Sve bi bilo bolje i ljepše od tapeciranih i podaskanih ugosititeljskih štekata.

Drukčiji Zadar je moguć, no želi li ga itko?

28. rujan 2024 17:29