StoryEditorOCM
KalelargaDR. ALAN MEDIĆ

Došli su rezultati za 50 briseva: pozitivno jedno dijete koje se družilo s tenisačima!

Piše IN
22. lipnja 2020. - 19:25

Epidemiolog dr. Alan Medić večeras je za Novu TV izjavio da su dosad sakupili 74 brisa, od kojih je 50 testirano. Među njima je jedan pozitivan. Riječ je o petogodišnjem djetetu koje se privatno družilo s tenisačima, odnosno bilo je u kontaktu sa zaraženima, ali ne na teniskom turniru. Vjerojatno su ga nosili.

Medić je rekao da se dijete nalazi u samoizolaciji s roditeljima te da nema nikakve simptome, kao i trojica dosad pozitivnih s turnira, tenisač i dvoje trenera. U izolaciju su upućene 54 osobe, a testirano je desetak djece.

Svih 13 uzoraka koji su u ponedjeljak ujutro bili na testiranju negativni su na koronavirus, potvrdio nam je u ponedjeljak iza 19 sati načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

- Svih 13 uzoraka je negativno, uskoro očekujemo rezultate za još 24 uzorka, a do kraja dana, odnosno večeri, mislim da će još 24 uzorka ići na testiranje. Sve su to kontakti tenisača i drugih osoba koje su na Adria Touru dosad bile pozitivne – kazao nam je načelnik Vicković.

Podsjetimo, u nedjelju navečer testirane su 22 osobe od koji su tri bile pozitivine, pa su epidemiolozi pokrenuli potragu za njihovim kontaktima. sa svima se detaljno razgovara i pokušava utvrditi moguća transmisija. Kapaciteti za testiranje laboratorija Zavoda za javno zdravstvo Zadar su veliki, tijekom jednog dana može se obraditi 288 brisova.

02. lipanj 2024 08:56