StoryEditorOCM
Kalelarga100.000 EURA

Dodijeljene su potpore Turističke zajednice Zadarske županije u ovoj godini. Evo tko je dobio sredstva i u kojem iznosu

Piše Zadarski.hr
26. travnja 2024. - 08:44

Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije je na svojoj 34. sjednici održanoj 24. travnja razmatralo kandidature pristigle na dva javna poziva za dodjelu potpora Turističke zajednice Zadarske županije (TZZŽ) u 2024. godini.

Za raspoloživ iznos od 100 tisuća eura za potpore događanjima natjecalo se 75 događanja, a ukupan iznos traženih sredstava potpore uzetih na razmatranje iznosio je čak više od 342 tisuće eura.

Na javni poziv za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija (DMK) pristiglo je ukupno šest kandidatura, u ukupnoj vrijednosti zatraženih potpora višoj od 33 tisuće eura. TZ Zadarske županije je za navedene potpore planirala iznos od 25 tisuća eura.

- Trajno nastojimo poticati organizatore da događanja organiziraju što više u razdoblju izvan glavne sezone, a kako bi i motivirali goste na dolazak, te im kroz cijelu godinu omogućili ugodniji i zanimljiviji boravak. S druge strane nastojimo podržati i održati ona ljetna događanja čija je tradiciju utkana u život naših domaćih ljudi, autohtona su i predstavljaju gostima način života i rada, kulturu domaćeg življenja. Zadovoljni smo što je vidljivo očito usmjerenje organizatora na dva ključna proizvoda koja su snažni motivator putovanja, a koji i TZZŽ podržava i promovira – aktivni i eno-gastro turizam. Aktivno otkrivanje Zadarske županije je okosnica programa koji su ove godine kandidirani i ostvarili potpore za DMK, tj. agencijske programe što također pokazuje raznolikost ponude dostupne našim gostima. izjavila je Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

image

Odluka o potporama

TzzŽ/Slobodna Dalmacija
image

Odluka o potporama

TzzŽ/Slobodna Dalmacija
image

Odluka o potporama

TzzŽ/Slobodna Dalmacija
07. svibanj 2024 10:06