StoryEditorOCM
KalelargaOD DANAS

Dobre vijesti iz Ministarstva zdravstva: Služba za interne bolesti Opće bolnice Zadar mijenja svoj status u Klinika za internu medicinu!

Piše Zadarski.hr
8. veljače 2024. - 20:57

Služba za interne bolesti Opće bolnice Zadar mijenja svoj status u Klinika za internu medicinu! Fantastične su to vijesti koje su u našu ustanovu danas stigle iz Zagreba, iz Ministarstva zdravstva. Ravnateljstvo Opće bolnice Zadar ne krije zadovoljstvo, no s obzirom na uloženi trud, ovom odlukom ipak nije iznenađeno, objavila je danas Opća bolnica Zadar

U studenom 2022.godine Fakultetsko vijeće Medicinskog fakulteta u Splitu imenovalo je Povjerenstvo za znanstveno-nastavni rad u postupku ocjenjivanja uvjeta za dodjelu naziva „Klinika za internu medicinu“ našoj Službi za interne bolesti. Povjerenstvo, u sastavu: izv.prof.dr.sc.Željko Puljiz, izv.prof.dr.sc.Krešimir Dolić i prof.dr.sc.Katarina Vukojević, u veljači 2023. podnosi mišljenje kako su ispunjeni svi opći i posebni uvjeti (nastavna potreba, stručna i znanstvena djelatnost, prostor i oprema, pedagoški, stručni i znanstveni kriteriji) te specifični uvjeti Medicinskog fakulteta Split za dodjelu naziva „Klinika za internu medicinu“ dosadašnjoj Službi za interne bolesti Opće bolnice Zadar.

Ministarstvo zdravstva je, pak, u nastavku od Opće bolnice Zadar zatražilo valjane odluke za zaposlenike koji su izabrani u znanstveno, znanstveno-nastavno, odnosno suradničko zvanje na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Sve je traženo sukladno članku 4.i 5.Pravilnika o uvjetima koje moraju ispunjavati zdravstvene ustanove ili njihovi dijelovi za dodjelu naziva klinika ili klinička ustanova. Dopuna je zatražena jer Medicinski fakultet u Splitu i OB Zadar imaju potpisan Ugovor o suradnji sveučilišta, sastavnice i nastavne baze.

Na tražene odluke nije se dugo čekalo; stigle su na dan kada je Zadar dobio zgradu Dnevnih bolnica, 22.prosinca 2023. Dekan Medicinskog fakulteta, prof.dr.sc.Ante Tonkić, uručio ih je zaposlenicima Opće bolnice Zadar. Izv.prof.dr.sc.Dražen Zekanović ispunio je uvjete za izbor u naslovnog nastavnika – izvanrednog profesora, a doc.dr.sc.Melanija Ražov Radas ispunila je uvjete za izbor u naslovnog nastavnika – docenta.

Danas, mjesec i pol nakon, priča je dobila sretan epilog, a Zadar od danas ima kliniku za internu medicinu.

27. travanj 2024 10:49