StoryEditorOCM
KalelargaSEFI KOMENTIRA

Djelo Mare Milin pokazuje kako Zadar nije grad bilo kakve fotografije već grad kreativnih fotografa!

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2024. - 12:30

Poznata zadarska i hrvatska fotografkinja Mare Milin otvorila je u četvrtak navečer izložbu fotografija pod nazivom "Godišnji odmor" u izložbenoj dvorani Kneževe palače.

Velikom izložbom u svom rodnom gradu ujedno je proslavila 30 godina umjetničkog djelovanja. Na otvorenju je bio i ugledni zadarski publicist Abdulah Seferović, autor kapitalne knjigu o zadarskoj fotografiji pod nazivom “Photographia Iadertina - od dagerotipije do digitalne slike”. 

- Ovo nije obična izložba. Ovo je djelo naše drage Mare, a Mare je dijete ovoga grada. Jedinstvena i neponovljiva. Njezino djelo otvara uvid u identitet zadarskoga kreativnog potencijala.

Iz ovih slika zrači čista poezija. Ovo je izložba soneta. Iz svakoga od njih odjekuju višeslojne konotacije, metafore koje zasjenjuju autografsku narav fotografije. I sve to u doba totalne diktature mobitela i photoshopa. Rekli bismo, drukčije ne može biti u gradu fotografije. Ali Marino djelo mijenja čak i taj pojam. Jasno pokazuje kako Zadar nije grad bilo kakve fotografije već grad kreativnih fotografa! 

I još nešto vrlo značajno: Ova se izložba ne cijeni po broju prikupljenih lajkova! - poručio je popularni Sefi.

image

Izložba fotografija Mare Milin

Luka Gerlanc/Cropix/Slobodna Dalmacija
16. lipanj 2024 01:12