StoryEditorOCM
KalelargaKVAR NA MREŽI

Dio Zadrana nekoliko sati nije imao vodu, a u najvećim problemima našla se zadarska bolnica: "Čekamo na dijalizu tri sata..."

Piše I. I.
18. rujna 2024. - 21:00

U popodnevnim satima dijelovi Zadra ostali su bez vode. Poluotok, Relja, Jazine i dijelovi Arbanasa nekoliko sati nisu imali vode. Kako doznajemo, problem je nastao zbog radova koje je Vodovod izvodio na području Relje. 

Brojni ugostiteljski objekti i svi obrtnici kojima je voda neophodna za rad tako su se našli u problemima zbog prekinute vodoopskrbe.

Najveći problemi su se javili u zadarskoj Općoj bolnici koja gotovo tri sata nije imala vodoopskrbu. Bolnica se u takvom stanju nije našla od rata, a pacijenti s dijalize su javili kako na svoju terapiju čekaju više od tri sata. 

Problem je, kako doznajemo, nastao priliko saniranja gubitaka vode na Relji kada su se djelatnicima Vodovoda prilikom izvođenja radova pojavili iznenadni problemi. U rupu u kojoj su trebali sanirati gubitke nenadano je počela navirati voda, pa su djelatnici redom krenuli "isključivati vodu" kako bi ustanovili u čemu je problem.

Kada je problem nastao, sve službe su odmah upućene na teren, a stanje se u zadarskoj bolnici u kasnim poslijepodnevnim satima normaliziralo. 

Iako vode nije bilo više sati, zadarski Vodovod na svojim internetskim stranicama nije postavio nikakvu obavijest kako će korisnicima biti uskraćena vodoopskrba. 

 

 

18. rujan 2024 21:01