StoryEditorOCM
KalelargaIMAJTE NA UMU

Danas poslijepodne na području PU Zadarske provodi se prometna akcija “Nadzor vozača mopeda i motocikala”

Piše Zadarski.hr
26. travnja 2024. - 14:10

S ciljem podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, smanjenu broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala, odnosno smanjenja stradavanja vozača i putnika navedene skupine vozila, danas će se  u vremenu od 14 do 20 sati, na području Policijske uprave zadarske provesti prometna akcija “Nadzor vozača mopeda i motocikala”.

Analizom stanja sigurnosti prometa na cestama u prva tri mjeseca 2024. godine, na području Policijske uprave zadarske dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala. U navedenim prometnim nesrećama 4 vozača motocikla-mopeda je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je 5 vozača motocikla-mopeda lakše ozlijeđeno.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici će posebnu pozornost obratiti na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala i mopeda, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, zatim na prekršaje isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima i mopedima kao i na prekršaje tehničke neispravnosti vozila kao i druge prekršaje u cestovnom prometu. Aktivnosti će biti posebno usmjerene prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. „recidivistima“.

06. svibanj 2024 06:23