StoryEditorOCM
KalelargaPROJEKT POPRAVLJEN NAKON ISKUSTVA S POPLAVAMA:

Budući društveni dom na Novom Bokanjcu podignut za nekoliko stepenica!

Piše P.O.
27. rujna 2017. - 14:33
skola_bokanjac-250213

Na gradskom zemljištu od 2.200 četvornih metara u Ulici Alberta Hallera bit će izgrađen društveni dom naselja Novi Bokanjac za kojega su u gradskoj upravi sigurni da će biti najljepši u Zadru. Osim ureda, dvorane za sastanke, sanitarnog čvora i ulaza, projektom je predviđena i izgradnja potpuno odvojenog većeg poslovnog prostora.

Mještani su željeli da se u tom prostoru smjeste stomatološka i ordinacija opće prakse, ali će se tek vidjeti ima li na Novom Bokanjcu dovoljan broj potencijalnih pacijenata, izjavila je gradska pročelnica Dolores Grdović Kalmeta po kojoj je riječ o izuzetno atraktivnoj parkovnoj površini sa stablima lipe i topola koje će se pokušati maksimalno zadržati.

Nakon nedavnih poplava i velikih šteta upravo na području Novog Bokanjca, došlo je do razgovora između predstavnika gradske uprave i projektanata iz Struktural arta, pa je budući društveni dom podignut na nekoliko stepenica. 

Gradonačelnik Branko Dukić je izjavio da Grad razgovara s Hrvatskim vodama oko kanalizacije i odvodnje na Novom Bokanjcu oko čega je rješenje na vidiku. Istodobno, razgovara se i s Nadbiskupijom oko izgradnje nove škole za što bi projektna dokumentacija trebala biti gotova sljedeće godine.

05. srpanj 2024 13:51