StoryEditorOCM
KalelargaNEMA MIRA NI U AUTU

Britanac koji je pokušao otvoriti vrata aviona ‘hladi‘ se u zatvoru jer je jednog policajca udario glavom, a onog koji je vozio ‘dohvatio‘ je po - ruci

Piše B.S.
6. srpnja 2023. - 12:29

Britanski državljanin (27) koji je u petak pri polijetanju zrakoplova iz Zračne luke Zadar pokušao otvoriti vrata, ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, ali zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.

Tužiteljstvo je izvijestilo kako postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak 1. srpnja 2023., u Zadru, tijekom prijevoza u policijskom vozilu, nakon što je prethodno bio priveden na Prekršajni sud u Zadtru napao policijske službenike. Osnovano se sumnja da je najprije jednog policajca udario glavom, a zatim i da je fizički nasrnuo na drugog policajca koji je bio za volanom.

- Kada je policijski službenik uporabio sredstva prisile kako bi ga spriječio u daljnjim fizičkim nasrtajima, osnovano se sumnja da ga je udario u ruku pri ćemu je policijski službenik zadobio laku tjelesnu ozljedu – naveli su u ODO-u.

Sucu istrage Hrvoje Visković mu je potom na prijedlog ODO-a odredio istražni zatvor protiv zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Incident se odigrao na Ryanairovom letu iz Zadra prema Londonu, na kojem se većina putnika vraćala se s Hideout festivala na Zrću.

Cijelu snimku dramatične situacije u avionu objavila je jedna TikTokerica.

Na snimci se vidi kako rastrojeni mladić zalijeće prema vratima, u čemu su ga jedva obuzdala dva mladića.

27. travanj 2024 16:35