StoryEditorOCM
KalelargaZAVRŠENO PRESELJENJE

Bolnički laboratorij od danas radi u prizemlju Poliklinike na Relji. S bolnicom će biti povezan "zračnom poštom", evo kako izgleda uređeni prostor...

Piše AVŠ
1. veljače 2021. - 15:17

S prvim danom veljače počela je i treća, završna, faza preseljenja u novu Polikliniku na zadarskoj Relji. Od ponedjeljka ujutro, na novoj lokaciji u prizemlju, s radom je započeo Odjel za laboratorijsku dijagnostiku koji je do sada bio smješten u staroj zgradi u bolničkom dvorištu iako ona odavno nije zadovoljavala potrebe te službe.

Novi laboratorij bit će povezan “zračnom poštom”, odnosno inovativnim pneumatskim sustavom cijevi koji će omogućiti bržu dostavu uzoraka za analizu u bolnički laboratorij i tako povezati prometnicom dvije odvojene zgrade. Ovakvim načinom rada smanjit će se vrijeme potrebno za obradu pacijenata, a vrijednost ovog projekta je oko 2 milijuna kuna.

Uz preseljenje laboratorija, idući tjedan u Poliklinici počinju i radovi na uređenju prostora u koje će useliti Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije. Nakon što je prvi poništen zbog previsoke ponude, na drugom natječaju pronađen je izvođač koji će odraditi taj posao.

- Riječ je o tvrtki “Mozaik d.o.o” koja u roku od tri mjeseca mora završiti posao vrijedan 1,35 milijuna kuna. Hitna će se nalaziti točno na ulazu u Polikliniku, ali će zbog operativnosti i specifičnih zahtjeva te službe naš ulaz biti s bočne strane- kazao nam je ravnatelj zavoda za hitnu medicinu, Ivica Erlić.

Iako je prvotno bilo planirano kako će u Polikliniku preseliti i uprava Zavoda, koja sada radi u unajmljenom prostoru u Murvičkoj, te vozni park s Ravnica, čime bi sve službe Zavoda bile na jednom mjestu, za sada iz Vruljice na Relju dolazi samo operativni dio odnosno ambulanta. Za građane i korisnike hitne službe to je, zapravo, i najvažnija informacija. Uprava za sada ostaje u prostoru za koji je plaćen najam, a pitanje njihovog budućeg smještaja rješavat će se zajedno s “udomljavanjem” drugih zdravstvenih službi čiji je osnivač Zadarska županija. To će, prema svemu sudeći, biti upravo zgrada u Mažuranićevoj iz koje će za nekoliko mjeseci iseliti ambulanta Hitne pomoći.

23. svibanj 2024 21:52