StoryEditorOCM
KalelargaPREIZBORNI DAROVI

Aladrović uručio ugovore iz poziva "Zaželi" vrijedne 11,7 milijuna kuna

Piše Hina
25. svibnja 2021. - 09:31

U sklopu poziva "Zaželi", ministar rada Josip Aladrović u ponedjeljak je u Zadru uručio pet ugovora od 11,7 milijuna kuna kojima će se omogućiti zapošljavanje 130 teže zapošljivih žena i žena koje skrbe o starijima na području Zadarske i Ličko-senjske županije.

Riječ je o ugovorima u sklopu poziva "Zaželi- program zapošljavanja žena- faza II.“.

"Tim ugovorima omogućit ćemo posao za 130 teže zapošljivih žena i žena koje se skrbe za osobe starije životne dobi. Ono što je cilj ovog projekta jest, s jedne strane, zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih i teže zapošljivih, a, s druge strane, povećanje skrbi za starije osobe diljem Zadarske i Ličko-senjske županije", rekao je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Dodao je kako je u Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji, kroz 33 ugovora, uloženo više od 63 milijuna kuna zahvaljujući čemu je zaposleno više od 500 žena koje pružaju potrebnu skrb.

image
Božidar Longin, Josip Aladrović i Branko Dukić
Jure Miskovic/Cropix

"Program zapošljavanja žena 'Zaželi' jedan je od najkvalitetnijih programa za koji se novac osigurava iz Europskog socijalnog fonda. Od početno predviđenih 300 milijuna kuna narastao je na gotovo milijardu i 800 milijuna kuna", istaknuo je ministar.

U Zadru će se preko projekta „POKRET+ Projekt osnaživanja konkurentnosti i efikasnosti žena na tržištu rada“ zaposliti 20 gerontodomaćica.

"U Zadru je oko 36.000 zaposlenih, a nezaposlenih oko 1800. Na Zavodu za zapošljavanje imamo oko 300 radnih mjesta. Vjerujem da ćemo, kad počne turistička sezona, za koju očekujemo da će biti uspješna, imati i manjak radne snage", istaknuo je gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Što se tiče osoba starije životne dobi, dodao je, napravit ćemo sve što možemo da im poboljšamo život u gradu. Konačni cilj je i gradnja novog doma za starije i nemoćne, rekao je.

Ministar Aladrović kazao je i kako će država osigurati novac u proračunu za gradnju hospicija na Babindubu, što je projekt Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, vrijedan 6,5 milijuna kuna, a u njemu će se pružati sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb za bolesnike s neizlječivim bolestima.

01. lipanj 2024 06:07